Până la sărbătoarea Sfintelor Paști ne mai așteaptă o perioadă de post. Deși variante de preparate care nu conțin proteină animală există o varietate, totuși, deseori ai putea să nu ai deloc inspirație când vine vorba de pregătirea mesei. Această rețetă de ciulama de ciuperci te poate ajuta în astfel de momente. O prepari rapid, ușor, iar gustul final îi va încânta pe toți membrii familiei.
Ciulama de ciuperci cu mădăliguță
Ciulamaua poate fi pregătită cu ciuperci și carne de pui sau curcan însă va fi la fel de gustoasă dacă optezi pentru a o prepara fără proteina animală. Pentru această rețetă ai nevoie de:
-800 grame ciuperci champignon;
-3 cepe galbene;
-un morcov;
-100 ml smântână vegană;
-o lingură de făină;
-sare, piper;
-o lingură de ulei;
-pătrunjel verde, mărar.
Curăță ceapa și morcovii. Cele trei cepe pot fi tocate mărunt urmând ca morcovul să fie dat pe răzătoarea mică. Astfel, timpul de gătire va fi mult mai rapid. Pune legumele la călit în lingura de ulei de floarea soarelui, de măsline sau de dovleac. Separat, toacă ciupercile mărunt (1,5-2cm). Când legumele de la călit încep să se înmoaie, adaugă peste ele ciupercile. Completează cu un pahar și jumătate de apă. Pune capacul și lasă totul la fiert. Evită să folosești robotul de bucătărie pentru a mărunți ciupercile.
După 30 -40 de minute, ciupercile ar trebui să fie deja fierte. Astfel te poți pregăti pentru etapa care va da un gust aparte preparatului tău.
Peste smântâna vegană adaugă lingura de făină, sarea și piperul. Toarnă această compoziție peste ciupercile și legumele fierte. Amestecă în mod constant pentru a omogeniza ciulamaua. Mai lasă totul la fiert pentru încă 5-7 minute. Oprește focul și adaugă verdeața după preferințe peste ciulama.
Se poate adăuga usturoi pentru un plus de gust. Ciulamaua cu mămăliguța poate fi oferită copiilor mai mari de 10 luni.