Postul Paștelui a ajuns la jumătate, astfel că, felurile de mâncare fără proteină animală sunt încă la mare căutare. Una dintre ciorbele pe care le poți pregăti în acord cu perioada bisericească, dar și cu primăvara care își intră în drepturi este ciorba de post cu sfeclă roșie. O adevărată desfătare pentru gust, dar și pentru privire. Cu o coloristică aparte dată de pigmentul natural al sfeclei, preparatul va fi un succes pentru toți membrii familiei.
Ciorbă de post cu sfeclă roșie
Ciorba de post cu sfeclă roșie conține legume din belșug și poate fi adaptată în funcție de preferințe. Se poate de asemenea acri cu zeamă de lămâie, borș, oțet sau zeamă de varză murată. În afara postului, aceasta poate fi consumată precum în anumite zone ale Ardealului cu iaurt..
Ciorba de post cu sfeclă roșie este gustoasă atăt caldă cât și rece
Pentru a o pregăti ai nevoie de :
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- 1 rădăcină de pătrunjel;
- un păstârnac;
- jumătate de țelină;
- 2 ardei kapia;
- o sfeclă roșie;
- 2,3 cartofi;
- varză tocată (după preferințe);
- Sare;
- Borș/oțet/zeamă de lămăie/zeamă de varză murată.
- -verdeață.
Curăță și taie ceapa mărunt. Procedează la fel cu toate legumele, pe care le poți adăuga în oală încă de la început. Nu va fi nevoie să călești nimic pentru această ciorbă de post de sfeclă.
Peste legume, adaugă suficientă apă, puțină sare, eventual o lingură de ulei de măsline și lasă totul la fiert. Între timp, curăță și taie cartofii. Pe aceștia trebuie să îi adaugi după ce restul legumelor s-au fiert. Asta pentru că trebuie să ții cont de faptul că au un timp de fierbere mai redus.
După ce ai adăugat și cartofii în ciorbă poți adăuga și borșul. Din acest moment, compoziția mai trebuie să fiarbă 15-20 de minute la foc mic. Poți adăuga și bulion sau suc de roșii tot aproape de final. Presară deasupra verdețurile preferate și te poți bucura de cea mai delicioasă și colorată ciorbă de post.