Reclamă

Anotimpul rece ne bate la ușă și trebuie să îl întâmpină așa cum se cuvine, cu o ciocolată caldă delicioasă. Această băutură este perfectă în serile de iarnă, atunci când după o zi grea și friguroasă ne refugiem în confortul propriei case. Ciocolata caldă este alegerea ideală și oferă un răsfăț aparte. Așa că gustul trebuie să fie desăvârșit și să învăluie papilele gustative

Rețeta de ciocolată caldă este una simplă, necesită puțin timp de preparare și este o variantă mult mai bună față de cele din comerț. Gustul intens al ciocolatei, acompaniat de aromele și condimentele preferate oferă un răsfăț greu de refuzat. Cu această rețetă îți poți surprinde familia și prietenii și cu siguranță o să primești mute laude. Rețeta este una versatilă și se poate adapta după gustul fiecărei persoane.

Rețeta zilei | Ciocolată caldă cremoasă și aromată. Aliatul perfect în serile reci
Pexels

Ingrediente

  • ciocolată neagra (70-80% cacao pentru un gust mai intens)
  • smântână dulce pentru gătit (25-32% grăsime)
  • 2 linguri cacao pudră
  • 3 linguri zahăr
  • 300 ml lapte
  • o priză sare
  • scorțișoară
  •  opțional orice alte arome (vanilie, rom, etc.)

Mod de preparare

Pentru început într-un bol mic se amestecă cele două linguri de cacao cu zahărul, sarea și scorțișoara. Peste acestea se adaugă laptele rece și se amestecă bine cu un tel până când toate ingredientele s-au dizolvat complet și nu mai există cocoloașe.

Mai apoi, întreg conținutul se mută într-o oală mică și se pune pe foc. Imediat se adaugă și smântâna dulce și se amestecă bine. Oala va sta pe foc până când va începe să fiarbă, amestecându-se în acest timp din când în când. Atenție oala nu trebuie scăpată din ochi și nu trebuie lăsată să dea în foc.

Imediat ce a început să fiarbă, oala trebuie luată de pe foc și se adaugă ciocolata. Recomandată este folosirea unei ciocolate negre, însă puteți adapta rețete în funcție de gust și folosi orice tip de ciocolată vă este pe plac. După ce se adaugă ciocolata totul se lasă la odihnit timp de cinci minute. În acest timp, ciocolata se va înmuia, iar acum puteți amesteca cu telul până când se va dizolva complet. De asemenea, puteți adăuga acum esențe (vanilie, rom) sau orice topping vă este pe plac.

Totul este gata și numai bun de savurat!


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro