Dacă vrei să te bucuri din plin de una dintre rețetele vechi pe care bunicile le pregăteau, trebuie să încerci această rețetă. Nu doar adulții vor fi cuceriți de gust ci și cei mici. Aceste chifteluțe marinate pot fi servite alături de garnitura de piure de cartofi, țelină sau orice altă preferință ai la acest capitol. Sosul lor delicios se va contopi perfect cu un piure aerat.
Chifteluțe marinate în sos roșu
Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
-600 grame carne tocată (vită-porc, pui, curcan, după preferințe);
-1 cartof;
-1ou;
-pătrunjel;
-sare;
-piper;
-pesmet;
-usturoi;
-o ceapă mică.
Pentru sos:
- 400 ml suc de roșii;
- 1 gogoșar/ardei kapia;
- Roșii din conservă;
- O ceapă;
- Sare,piper.
Curăță și rade foarte mărunt cartoful. Nu va fi nevoie să îl fierbi în prealabil. Nu trebuie să îți faci griji că ar putea rămâne crud în compoziția de chiftele. Acestea vor trece de două ori prin procesul de gătire.
Peste cartoful ras, adaugă carnea, oul, o linguriță de pesmet, pătrunjelul tocat. De asemenea, rade ceapa și usturoiul pe răzătoare și pune-le peste Ingredientele de mai sus. Nu uita de sare și piper. Formează chifteluțe după dimensiunile dorite și prăjește-le în ulei.
Separat, pune ceapa tocată la călit, peste care adaugă ardeiul kapia sau gogoșarul tăiat cubulețe. Toarnă peste acestea sucul de roșii, precum și roșiile de la conservă, preferabil decojite. Lasă totul la fiert pe foc mic, sub capac.
Sosul ar trebui să scadă după 15-20 de minute de fierbere și chiar să se îngroașe puțin. Adaugă peste el chiftelele și mai lasă totul 3-4 minute pe foc pentru ca aromele să se contopească.
Cu siguranță nu este un preparat cu puține calorii, însă gustul merită din plin să încalci regulile de regim măcar o dată la ceva timp. Se servește alături de piureuri si salată asortată