Reclamă

Cu siguranță ți se întâmplă deseori să ajungi în punctul în care te vezi nevoită să arunci anumite ingrediente rămase în frigider. Jumătăți de ardei sau gogoșar, brânzeturi pe care nu știi cum le-ai mai putea integra în meniu sau chiar ouă. Ei bine, nici nu e nevoie să te gândești cum să scapi de ele ci mai degrabă să le transformi într-un preparat pe gustul lor.  Un chec aperitiv delicios, perfect pentru cei mici, dar și pentru cei mari poate rezulta dacă amesteci unele dintre „resturile” rămase prin frigider.

Chec aperitiv „cu resturi” din frigider

Ingredientele pentru rețetă pot fi foarte ușor readaptate. Poți utiliza aproape orice tip de legume ai în frigider.

-4-6 ouă;

-un ardei gras/gogoșar/kapia;

-jumătate de dovlecel;

-zucchini (opțional);

-mazăre (opțional);

-vinete (opțional);

-verdețuri;

-3 linguri de făină;

-cașcaval/ telemea rase;

-praf de copt;

-sare/piper.

Pentru început, mixează ouăle peste care adaugă treptat iaurtul, făina, sarea, piperul și brânzeturile. Curăța și taie legumele pe care le-ai ales după preferințe. Evită dă pe toci cu ajutorul robotului de bucătărie. Asta pentru că îți dorești ca în consistența checului să găsești bucățele de legume

În acest caz se toacă ardeiul/gogoșarul, dovlecelul, zucchini, vinetele. Se adaugă mazărea precum și verdețurile. Poți folosi pătrunjel sau mărar verde.

De asemenea dacă preferi un chec aperitiv mai dens poți adăuga inclusiv bucățele de carne sau chiar câteva felii de mezeluri de calitate tăiate în cubulețe. După ce toate Ingredientele au fost incorporate, adaugă praful de copt.

Unde o tavă cu unt si toarnă compoziția în aceasta cu grijă. Pune totul la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute. Checul aperitiv se servește rece. De altfel proporțihnarea lui trebui să se facă de asemenea după ce s-a răcit.

Acest chec aperitiv poate fi un succes ca gust și aspect chiar și pe mesele festive de sărbători.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro