Mousse de ciocolată este un desert popular. Deși rețeta nu este foarte complexă, există un secret pentru a obține un rezultat perfect. Cu acest sfat, mousse-ul tău de ciocolată va fi cremos, cu un gust absolut irezistibil.
Află care este secretul pentru cel mai bun mousse
Cel mai bun mousse are un secret. Chefii de patiserie spun că pentru un mousse bun, ciocolata de calitate este esențială. Acest detaliu este extrem de important. În plus, se recomandă să nu se depășească o ciocolată cu mai mult de 70% cacao.
Deci, regula de bază este: cu cât este mai bună ciocolata pe care o folosiți, cu atât mai bun este rezultatul final. În plus, este foarte important să lăsați cel puțin șase ore după preparare înainte de a servi mousse-ul.
Rețeta pentru mousse
Ingredientele
200 g ciocolată neagră (maximum 70% cacao)
1 păstaie de vanilie, tăiată pe lungime
3 ouă, gălbenușurile și albușurile separate
Un vârf de cuțit de sare
2 linguri de zahăr pudră
25 ml de smântână
Metoda de preparare
Se pune ciocolata într-un bol de sticlă și se topește în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 40 de secunde. Scoateți ciocolata din cuptorul cu microunde, amestecați bine și repetați până când se topește complet. Acest lucru se poate face, de asemenea, într-un cazan dublu.
În continuare, adăugați boabele de vanilie, folosind vârful unui cuțit mic pentru a îndepărta semințele negre, și încorporați-le în ciocolată. Se adaugă gălbenușurile de ou și crema de lapte și se amestecă bine.
Cu ajutorul unui mixer electric, se bat albușurile cu sarea. Apoi se adaugă zahărul fără a se opri din amestecat. Continuați să amestecați albușurile până când acestea sunt tari. Se încorporează treptat albușurile în ciocolată cu o spatulă până se omogenizează.
La final, transferați mousse-ul în recipientele în care îl veți servi și păstrați-l la frigider.