Umila quesadilla se poate face în multe feluri.
Este o masă rapidă de noapte, care poate transforma resturile de ieri în ceva nou și gustos. Este, de asemenea, o gustare fără probleme care va satisface un grup de adolescenți înfometați. Sau mulțimea de la următorul tău cocktail. Umpleți-l cu brânză simplă și fasole sau cu creveți și avocado; quesadilla este orice vrei să o faci.
Faceți Quesadilla acasă
A face quesadilla este la fel de ușor pe cât vine. Încălziți o tortilla într-o tigaie și acoperiți cu brânză și umpluturi. Așteptați până când totul devine cald și lipicios, apoi pliați și săpați. Prefer tortilla de făină pentru quesadilla – de obicei sunt mai ușor de găsit la dimensiunea mai mare de 9 sau 10 inci și devin crocante în tigaie fără a se rupe atunci când le pliezi sau le tai.
Un truc — este să folosiți doar puțin unt sau ulei în tigaie când gătiți quesadilla. Prea mult și găsesc că tortilla ajunge să fie moale și grasă în loc să fie crocantă. Doar o jumătate de linguriță pentru a acoperi fundul cratiței asigură o tortilla crocantă cu pete aurii.
Căldură medie vs mare
Joacă-te și cu temperatura arzătorului. Pe aragazul meu electric, foc mediu va găti quesadilla în câteva minute, cu brânza topindu-se și tortilla crocantă aproape simultan. Pe sobele cu gaz din fostele apartamente, de obicei, găteam quesadilla la foc puțin mai mare.
Umpluturi pentru Quesadilla
Singurul sfat al meu este să fie simplu cu umpluturile. Respectați doar câteva ingrediente și folosiți doar aproximativ 1/2 cană sau cam asa ceva per quesadilla. Brânza topită va menține umplutura pe loc odată ce tortilla este pliată și va ajuta la prevenirea căderii acesteia pe farfurie. Nici nu vă simțiți limitat la ingrediente sud-americane! Quesadilla este într-adevăr doar un vehicul pentru orice combinații de ingrediente pe care imaginația ta le poate crea.
Ingrediente
2 până la 3 căni de umplutură: resturi de legume fierte, carne gătită, tofu mărunțit, fasole fiartă, porumb proaspăt sau congelat, orez sau cereale fierte sau orice alte resturi.
2 lingurițe de unt sau ulei vegetal, împărțite.
4 tortilla mari de făină.
2 căni de brânză mărunțită.
Pasul 1
Pregătiți umplutura. Alegeți câteva dintre ingredientele de umplutură sugerate mai sus, suficiente pentru a face 2 până la 3 căni de umplutură totală. Dacă combinați resturile, încălziți-le pentru scurt timp în cuptorul cu microunde sau într-o tigaie la foc mediu.
Dacă folosiți ingrediente crude, gătiți înainte de a face quesadilla. Transferați umplutura într-un bol și acoperiți pentru a se menține cald.
Topiți 1/2 linguriță de unt sau ulei în tigaie. În mod ironic, cheia pentru o quesadilla crocantă este mai puțină grăsime în tigaie, nu mai mult. Prea multă grăsime vă va face quesadilla să fie moale, în loc să fie crocantă. Folosiți suficient pentru a acoperi fundul tigaii – aproximativ 1/2 linguriță de unt sau ulei. Se încălzește în tigaie la foc mediu spre mediu-mare.
Pasul 2
Adăugați tortilla și acoperiți cu brânză. Puneți 1 tortilla în tigaie și presărați peste tot cu 1/2 cană de brânză.
Adăugați umplutura. Întindeți aproximativ 1/2 cană de umplutură într-un singur strat peste doar jumătate din tortilla. Nu folosiți prea mult sau umplutura va cădea pe măsură ce încercați să o mâncați. Răspândirea umpluturii pe jumătate face quesadilla să fie mai ușor de pliat, iar adăugarea acesteia pe măsură ce brânza se topește dă timp umpluturii să se încălzească dacă s-a răcit.
Ai grijă ca brânza să se topească. Odată ce brânza începe să se topească, începeți să ridicați un colț al tortillei și să verificați partea inferioară. Când brânza s-a topit complet și vezi pete aurii-maronii pe partea inferioară a tortillei, quesadilla este gata.
Îndoiți quesadilla în jumătate. Folosiți spatula pentru a împături quesadilla în jumătate, asezând umplutura.
Pasul 3
Transferați pe o placă de tăiat și tăiați în felii. Glisați quesadilla pe o masă de tăiat. Dacă se servește imediat, se lasă să se răcească un minut sau 2 pentru ca brânza să se întărească, apoi se taie felii. Dacă pregătiți mai multe quesadilla pentru mulțime, glisați quesadillale netăiate pe o foaie de copt și păstrați-le calde într-un cuptor de 200 °F, apoi tăiați-le în felii chiar înainte de servire.
Ștergeți tigaia și repetați. Ștergeți tigaia dacă este necesar, topiți încă o bucată de unt și continuați să gătiți quesadilla așa cum este descris mai sus.