A venit sezonul rece, așa că este vremea pentru preparate calde, care să îți încălzească zilele de toamnă. Propunerea de azi este o delicioasă supă cremă de legume coapte. Rețeta este una simplă, iar rezultatul unul surprinzător. O explozie de gust, ce se va simți ca o îmbrățișare caldă pentru papilele tale gustative.
Supa cremă de legume coapte este rețeta ideală pentru o cină light și delicioasă. Ai nevoie de un buchet bogat de legume, puține condimente și masa este gata. Pe lângă gustul îmbietor, supa oferă și niște valori nutriționale excelente. Puține calorii și multe vitamine, trebuie încercată neapărat.
Ingrediente
- 5 ardei roșii copți (cca 350 gr ardei copt cântărit după curățare)
- 1 conserva roșii (sau trei roșii medii)
- 6 căței de usturoi
- 1 ceapa roșie medie
- 1 vânată mică coaptă
- 1/2 linguriță pastă de ardei iute
- 3 căni de apă
- 3 linguri ulei de măsline
- sare, piper negru
Mod de preparare
Pentru început se coc ardeii și vânăta în cuptor. După ce sunt gata se curăță de coajă și de semințe și se lasă într-un bol. Dacă aveți puteți folosi și ardei sau vinete coapte din congelator. Mai apoi este rândul roșiilor să intre le cuptor. Acestea se taie în jumătate (cele din conserva) sau în patru (cele normale) și se pun într-o tavă, cu tăietura în sus. În cazul roșiilor din conservă în tavă se pune și sucul rămas. Peste acestea se adaugă usturoiul și ceapa tăiată felii. Totul se stropește cu ulei de măsline și merge la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.
Când roșiile sunt gata se scot de la cuptor și tot conținutul tăvii se mută într-o oală. Peste se adaugă ardeii și vinetele. În oală se adaugă și 1,5 l apă, sare și piper. Totul se pune pe aragaz și se lasă la fiert timp de 10 minute. După ce gusturile s-au amestecat se mixează compoziția în robot sau la blenderul vertical până se obține o cremă fină. Supa cremă este gata. O puteți servi alături cu o focaccia.
Poftă bună!