Reclamă

Ai încercat vreodată dovleacul într-o rețetă dulce? Descoperă această rețetă surprinzătoare care combină aromele de sirop de arțar, scorțișoară, ciocolată și bineînțeles dovleac.

Dovleacul este o legumă cu conținut scăzut de calorii, bogată în antioxidanți și beta-caroten. Fiind o sursă bună de fibre alimentare, promovează sănătatea sistemului digestiv având în același timp un efect de sațiere.

Social media

Ingrediente (6 până la 8 părți)

  • Aproximativ 200 g dovleac
  • 200 g ciocolată neagră 80% cacao
  • 25 ml sirop de arțar
  • 3 ouă
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 55 g pudră de alune
  • 45 g faina
  • 2 linguri ulei de cocos (sau alt ulei vegetal)
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Pregătirea

  • Tăiați dovleacul în jumătate, scobiți-l și fierbeți ușor la abur timp de aproximativ 20 de minute.
  • Între timp, topim ciocolata neagră la bain-marie.
  • Odată ce dovleacul este fiert, îndepărtați coaja apoi zdrobiți pulpa cu o furculiță pe o farfurie pentru a obține un piure fin.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade celsius. Într-un recipient mare, adăugați ouăle, scorțișoara și siropul de arțar. Bateți puternic până când amestecul se albește ușor.
  • Adăugați în recipient piureul de dovleac, ciocolata neagră topită și uleiul de cocos. Se amestecă bine cu o spatulă.
  • Adăugați bicarbonatul de sodiu apoi făina și amestecați.
  • Adaugam pudra de alune si amestecam din nou.
  • Turnați totul într-o formă de tort și coaceți timp de 20 până la 25 de minute (introduceți vârful unui cuțit pentru a verifica dacă este fiert: ar trebui ca acesta să iasă „uscat”).
  • După ce prăjitura este gătită, puteți pune deasupra câteva migdale tăiate și puțină coajă de portocală rasă.

Pe lângă faptul că este gustos și foarte hrănitor, dovleacul este și bun pentru sănătatea ta. Mai multe studii științifice au evidențiat multe beneficii pentru sănătate ale dovleacului.Originar din America de Nord și foarte popular de Halloween, aparține aceleiași familii cu castraveții, dovleceii și pepenele galben. Deși este considerat în general o legumă, dovleacul este de fapt un fruct, deoarece conține semințe.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro