Brownie-ul cu ciocolată este unul dintre cele mai apreciate deserturi. Există numeroase rețete pe baza acestui desert versatil, toată lumea dorindu-și să obțină un blat pufos și o aromă intensă de ciocolată. Iar secretul pentru toate acestea și un gust desăvârșit este simplu: calitatea ingredientelor și tipul de ciocolată folosit.
Rețeta de brownie cu ciocolată este una simplă și nu necesită prea multe ingrediente. Însă pentru ca rezultatul să fie unul spectaculos trebuie acordată atenție deosebită calității ingredientelor. De asemenea, ciocolata folosită trebuie să fie neapărat una neagră. Aceasta asigura gustul intens, ce cucerește încă de la prima înghițitură.
Ingrediente:
- 120 gr ciocolată neagră (70% cacao)
- 60 gr unt gras
- 2 ouă
- 150 gr zahăr
- 30 gr făină
- 10 gr cacao
- o priză sare
- 100 gr fructe uscate (50 gr stafide brune + 50 gr smochine uscate; opțional)
Mod de preparare
Dacă alegeți varianta unui Brownie care să conțină și fructe uscate cu ele trebuie să începeți. Acesta de pun la înmuiat într-un bol plin cu apă călduță. Se lasă așa până în momentul în care termină aluatul. După ce fructele uscate au fost puse la înmuiat este timpul să ne ocupăm de ciocolată. Aceasta se topește la abur. După ce s-a topit începem să adăugăm treptat și cubulețe de unt, în tranșe. Se amestecă până totul este topit și apoi se ia de pe foc.
Separat trebuie să mixăm ouăle cu zahărul. Aceste se bat cu mixerul aproximativ trei minute, până când se omogenizează și se obține o cremă. Mai apoi peste ciocolata topită se adaugă crema obținută anterior. Aceasta se încorporează amestecând ușor cu telul.
La pasul următor ne întoarce la fructe, care se scurg de apă și a adaugă în aluat. Apoi într-o tavă unsă cu unt, sau tapetată cu hârtie de copt se pune aluatul. Totul se nivelează și se bagă la cuptor la 170 de grabe pentru aproximativ 30 de minute. După ce prăjitura este gata se lasă la răcit, iar apoi se poate servi alături de o cupă de înghețată de vanilie. De asemenea, puteți să adăugați orice topping vă este pe plac. Brownie-ul este un desert versatil și se potrivește de minune în diverse combinații.
Poftă bună!