Perioada de diversificare a bebelușului începe conform pediatrilor în jurul vârstei de 6 luni. Totuși, multe mămici încep acest proces din viața copilului aproape de 5 luni. Rețeta de piure de mere coapte se încadrează perfect în meniul echilibrat al unui bebeluș de 6 luni. De altfel, merele conțin fibre și substanțe active care reglează digestia.
Rețeta de piure de mere coapte cu biscuiți de casă
Ingredientele din această rețetă de piure de mere coapte vor fi suficiente pentru o porție, respectiv o singură masă. Optează pentru a pregăti acest fel de mâncare mereu proaspăt.
Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de aceste ingrediente:
-Mere 120 g;
-biscuiţi (pesmet) 10 g;
-sirop de arțar 20 ml;
-unt 5 g.
Merele se spală, se şterg, li se scoate codiţa şi căsuţa seminţelor, punându-se în locul lor untul. Se pun la cuptor într-o tavă cu puţină apă. Când merele sunt coapte (se înmoaie) se scot, se curăţă de coajă, iar pulpa se trece prin sită sau se rade pe răzătoarea din sticlă. Biscuiţii (pesmetul) se înmoaie în siropul de arțar și se amestecă apoi cu pulpa de măr pasată, bătându-se bine cu telul, până când compoziţia devine omogenă şi capătă un aspect spumos.
După 15-20 min de la preparare se poate servi copiilor mai mari de 6 luni.
Biscuiți de casă pentru bebeluși
Pe rafturile magazinelor găsești o varietate de tipuri de biscuiți pentru cei mici. Puține dintre acestea nu conțin zahăr sau alte chimicale. Pentru o masă sigură este ideal să pregătești biscuiții bebelușului în casă. Ai nevoie de câteva ingrediente simple, la îndemâna oricui.
-1 banană coaptă;
-40 gr unt;
-făină de migdale/de cocos cât cuprinde;
-fulgi de cocos ( eventual);
-vanilie
Amestecă toate ingredientele până ce obții un aluat sfărâmicios și ușor lipicios. Formează cu ajutorul palmei mici biluțe pe care le așezi în tava de copt. Pune totul la cuptor pentru 15 minute la 190 de grade.