Creștinii ortodocși se pregătesc pentru masa de Paște cu bucate alese. În Joia Mare, joia de dinaintea Paștelui, gospodinele vopsesc ouăle roșii.
Pască fără aluat
Iată o rețetă de pască cu puțini carbohidrați și fără gluten căci este făcută cu îndulcitor natural și cu făină de bambus fără carbohidrați.
Puteți pune zahăr și făină normală dacă doriți.
Ingrediente:
- 650 brânză de vaci cremoasă
- 5 ouă
- 8 linguri îndulcitor erithritol sau 150 gr de zahar
- 1 linguriță aromă de vanilie
- 2 linguri de făină fără carbohidrați sau făină normală
- 100 grame de unt moale
- 3 linguri smântână
- stafide
- fructe confiate
- nuci
Mod de preparare:
Puteți separă albușurile de gălbenușuri și adăuga la sfârșit albușurile băute spumă.
Deci bateți ouăle întregi cu îndulcitorul timp de cinci minute. Încorporați brânză , untul moale sau topit și răcit. Amestecați bine, bine.
Puneți smântâna și făina, adăugați vanilia și stafidele sau fructele confiate.
Încălziți cuptorul la 170°C.
Ungeti forma și vărsați compoziția.
Se fac două bucăți, una mai mare de 18 cm și una mică de 10 cm.
Dați la cuptor timp de 45 de minute pentru pască mică și 55 de minute pentru cea mai mare.
Lăsăți sa se răcească, dați la rece 4-5 ore (sau peste noapte).
Scoateți din formă, decorați și serviți.