Vara este este cu siguranță anotimpul pe care toată lumea îl adoră. Pe lângă vacanță și momentele de relaxare, sezonul vine și cu fructe pe care le poți folosi în deserturi. De această dată, îți propunem o rețetă perfectă pentru zilele toride, mai exact este vorba de un desert italian extrem de iubit de oamenii din întreaga lume: panna cotta. Pe lângă faptul că pot fi folosite diverse fructe în funcție de sezon, desertul se prepară extrem de rapid.
Rețetă pentru panna cotta cu sos de zmeură
Ingrediente:
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 50 g de zahăr
- 1 buc boabă de Tonka Fuchs
- 4 foi de gelatină
- 200 g zmeură
- 1 bucată păstaie de vanilie
- 1 vârf de cuțit de sare de mare
- frunze de mentă proaspete (pentru decor)
- 1 linguriță zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru început, se înmoaie foile de gelatină în apă rece, iar apoi trebuie lăsate să se hidrateze câteva minute. Ulterior, se taie păstaia de vanilie și se răzuiește pentru a obține semințele ce se adaugă într-o cratiță. În vas, se mai pune și smântâna, apoi zahărul, iar ulterior se pot pune și boabele de tonka răzuită.
După ce ingredientele s-au amestecat, iar zahărul s-a topit, se poate adaugă și gelatina, care trebuie amestecată până se dizolvă. Următorul pas este de a turna compoziția obținută în forme mici, iar apoi lăsate să se răcească la temperatura camerei.
Ulterior, desertul poate fi pus la frigider timp de patru ore. Bucătarii spun că un astfel de desert este bine să fie lăsat la rece chiar și mai mult timp.
Zmeura se pune într-un blender și se amestecă cu zahărul pudră, împreună cu semințele de vanilie rămase. După ce amestecul se omogenizează, poate fi adăugat peste desert, iar formele trebuie introduse înainte de acest pas într-un vas cu apă caldă. Ulterior, se răstoarnă desertul, se pune sosul de zmeură și se ornează cu mentă.