Reclamă

Contrar a ceea ce cred cei mai multi, cartoful este una dintre legumele cu cele mai multe substanțe nutritive. De exemplu, un cartof de mărime medie contine 45% din doza zilnică recomandată de vitamina C, este bogat în vitamina B6, fibre si multe alte minerale și vitamine.

De fapt, cartofii reprezintă cea mai bună și ieftină sursă de potasiu – un cartof are mai mult potasiu decât o banană, o roșie, o porție de broccoli sau o portocală.

Cartofi țărănești: cartofi cu slănină afumată

Rețetă simplă de cartofi țărănești la cuptor

  • 1 kg cartofi
  • 1  ceapă mare
  • 3-4 căței  de usturoi
  • 1 linguriţă rasă piper după preferință
  • 2 linguriţe  rase boia dulce
  • rozmarin, busuioc,
  • sare
  • verdeață proaspătă pentru servire
  • ulei de măsline
  1. Primul pas este să pui cartofi la fiert în coajă, până când intră ușor furculița în ei. Îi poți lăsa aproximativ 30-40 de minute

  2. După care, se scurg de apă, și se decojesc după ce s-au răcit. 

  3. După care trebuie să îi tai cubulețe sau felii mai groase după cum preferi. 

  4.  După care, cartofii se pun într-o tavă mare, în care se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt, condimentele și uleiul de măsline.

  5. Se ametecă bine toate ingredientele în tavă, după care cartofii se introduc în cuptorul încins în prealabil, pentru aproximativ 15-20 de minute.

  6. Reteța se poate prepara și prin curățarea cartofilor și gătirea lor direct în cuptor, însă timpul de gătire va fi ceva mare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro