O nouă rețetă așteaptă să fie făcută și nu este deloc dificilă. Cu doar o pungă de biscuiți, cremă și nucă, vei da pe spate toți musafirii care vor veni în vizită. Este ușor de făcut, dar trebuie lăsată de pe o zi pe alta să se întărească. Cu siguranță, îți vei putea stăpâni pofta până a doua zi. Preparatul are un nume simplu, prăjitură cu nucă și garantez că este delicioasă.
Ingrediente
- Biscuiți 600 g
- Cacao 70 g
- Zahăr 200 g
- Lapte 300 ml
- Unt 82% grăsime 250 g
- Nucă măcinată 100 g
- Cafea 100 ml
- Lapte 300 ml
- Zahăr pudră 50 g
- Esență de rom
- Nucă tocată pentru decor
Mod de preparare
Într-o cratiță se pune 300 de ml de lapte la foc mic și după câteva minute se adaugă 250 de grame de unt tăiat cubulețe. Se amestecă totul cu o spatulă. După ce s-a topit untul, se adaugă 200 de grame de zahăr amestecat în prealabil cu 70 de grame de cacao. Se amestecă totul până se dizolvă zahărul și compoziția se omogenizează. Se toarnă compoziția peste 100 de grade de nucă tocată mărunt. Se adaugă și esența de rom și se amestecă compoziția. Se pune crema la frigider pentru 3 ore sau până se întărește.
Pentru sirop este nevoie ca într-un vas să puneți 100 ml de cafea, 300 ml de lapte, 50 de grame de zahăr pudră și o esență de rom. Se amestecă totul. Se iau biscuiții și se înmoaie în sirop.
Se începe montarea prăjiturii într-un vas de ceramică sau într-o tavă. Fiecare biscuite se înmoaie pe rând în sirop și se pune în strat în vas. Se adaugă 1/6 din cremă. Se întinde totul uniform cu o spatulă, iar dacă rămân margini neacoperite de biscuiți, aceștia se vor tăia. Se repetă procesul de biscuiți, cremă, biscuiți până se termină. La final, vot fi șase straturi de biscuiți și șase de cremă. Peste ultimul strat de cremă, se presară nucă măcinată. Se lasă prăjitura la rece peste noapte.