Dacă și tu îți dorești o prăjitură fresh și extrem de aromată, dar nu știi ce să alegi, rețeta de mai jos este perfectă. Prăjitura cu portocale este o alegere foarte bună și gustoasă în același timp. Dacă urmează să primești musafiri sau doar vrei să satisfaci poftele familiei, preparatul este perfect.
Ingrediente
- 250 grame zahăr
- coaja de la o portocală
- 215 g făina
- 65 g făina de migdale
- 2 lingurițe praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
- 2 ouă
- 120 g iaurt grecesc
- Sucul de la o portocala
- 160 ml ulei de măsline extravirgin
- o lingura de zahar pudră ( pentru decor )
- frișcă (opțional)
Mod de preparare
Modul de preparare este destul de simplu, dar, sunt câteva secrete care va ajuta prăjitura să fie una de excepție. Primul pas este pregătirea unei forme rotunde de tort care se va tapeta cu hârtie de copt sau se unge cu ulei de măsline. Cuptorul se va preîncălzi la 1180 de grade.
Se rade coaja unei portocale, se taie și se stoarce sucul într-un bol. Peste acesta se va adăuga zahărul și se lasă la infuzat. Pasul acesta este important fiindcă zahărul se va aromatiza cu ajutorul sucului de portocale și se obține o aromă fresh.
Cât stă zahărul și zeama de portocale în bol, ingredientele uscate se vor amesteca. Se va pune făina, făina de migdale, praful de copt și sarea și se amestecă. Separat, într-un alt bol, se sparg ouăle și se bat cu ajutorul unui mixer. Se adaugă aici zahărul stat la infuzat și când ai obținut o compoziție mai pufoasă, se adaugă iaurtul grecesc, uleiul de măsline și coaja de la portocală. Peste acestea se vor pune și ingredientele uscate și se amestecă până la încorporare.
La final, aluatul trebuie să fie gros, precum textura unei creme. El se toarnă în tava tapetată și se va pune la cuptor pentru 40-45 de minute. Când s-a copt, se scoate și se lasă la răcit. Dacă îți dorești poți pune deasupra zahăr pudră sau frișcă, în funcție de gusturile fiecăruia.