Morcovul este leguma pe care o poți introduce în alimentația copilului tău încă de la câteva luni de viață. Acesta are numeroase beneficii nu doar pentru cei mici cât și pentru adulți. Morcovul este ideal consumului datorită conținutului de vitamine și minerale. Această legumă este alcătuită din 87 % apă. Cel mai prețios element al morcovului este betacarotenul. De altfel, acesta îi dă culoarea specifică de portocaliu.
Betacarotenul este acționat de o enzimă din organismul nostru fiind apoi transformat în vitamina A. Fin acest motiv, este mai mult decât indicat să îi oferi copilului tău morcovul fiert. Dincolo de toate, acesta este și foarte hrănitor.
Rețeta cremă de morcovi
Crema de morcovi pentru bebeluși și chiar pentru copii mai mari se prepară foarte rapid. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru un preparat care îi asigură juniorului tău un prânz excelent.
-Morcovi 125 g;
-apă 250 ml;
-lapte 25 ml;
-făină 3 g;
-unt 3 g;
-sare 1 g;
-smântână 10 g;
-verdeaţă 5 g.
În apa sărată care clocoteşte, se adaugă morcovii curăţaţi, spălaţi şi raşi pe răzătoarea de zarzavat.După ce sunt fierţi, morcovii se trec prin sită şi împreună cu zeama, se pun din nou la fiert. Când supa clocoteşte, se adaugă un sos alb, pregătit astfel: făina se dizolvă în două linguriţe de apă rece şi se răstoarnă peste laptele fierbinte.
Se dau câteva clocote, pentru ca făina să fie bine fiartă, apoi se adaugă untul. Supa şi sosul alb se fierb împreună, amestecând continuu, iar la sfârşit, se adaugă verdeaţa, tocată mărunt. Se poate servi cu smântână şi cu crutoane de pâine.Fără smântână se poate da de la vârsta de 4 luni, iar cu smântână de la 6 luni.
Crema de morcovi poate fi păstrată la rece și oferită copilului și a doua zi. După această perioadă este ideal să o pregătești din nou, proaspătă.
În general, nu este indicat să îi oferi copilului tău alimente/preparate gătite de o perioadă nai lungă de două zile.