În ultimii ani, cartoful a fost tot mai des înlocuit, mai ales în meniul copiilor cu varianta lui dulce. Cartoful dulce este cu siguranță o variantă excelentă însă nu neapărat mai sănătoasă. Dacă optăm pentru cartoful alb, bio, de la țară, neazotat, cu siguranță ingredientul este unul ideal de introdus în meniul bebelușului. Această supă cremă de cartofi este extrem de ușor de preparat și în mod cert, foarte hrănitoare.
Supă cremă de cartofi pentru bebeluși/copii
Pentru a prepara două porții de supă cremă pentru juniorul tău vei avea nevoie de:
-Apă 400 ml;
-cartofi curăţaţi 200 g;
-ceapă 30 g;
-unt 5 g;
-lapte 50 ml;
-zeamă de lămâie 10 ml (sare de lămâie);
-sare;
-pătrunjel 10 g.
Cartofii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi felii se fierb în apă împreună cu ceapa întreaga, decojită şi spălată. Când sunt bine înmuiate, se scot din apă, ceapa se aruncă, iar cartofii se trec printr-o sită. Piureul rezultat se pune în apa în care au fiert cartofii, se sărează, se pun untul şi laptele şi se mai dă un clocot. La sfârşit se poate adăuga pătrunjel fin tocat şi zeama (sau sarea) de lămâie.
Supa cremă de cartofi este ideal a fi servită caldă. Evită combinațiile unui astfel de preparat cu brânza sau altă proteină de acest timp. Preparatul va deveni astfel greu de digerat. De asemenea, nu păstra mai mult de o zi la frigider un astfel de preparat. Cartoful își va schimba gustul. Prepară cantități mici de supă cremă de cartofi, pentru a avea mereu un preparat proaspăt.
Rețeta poate fi preparată cu cartof dulce dacă preferi să îi oferi copilului tău această variantă.
Beneficiile cartofului:
Chiar dacă mulți medici nutriționiști nu îl recomandă în dietele alimentare, cartoful are numeroase beneficii. Este important însă modul de gătire al acestuia.
Cartoful este bogat în amidon, fibre, vitamine și minerale și mai ales, nu conține colesterol.