Această rețetă copioasă de paste Fajita de pui are toate aromele grozave mexicane clasice combinate cu pastele cremoase. Reprezintă o cină perfectă în doi!
În gospodăria mexicană, pastele sunt întotdeauna o cină minunată, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Aceste paste fajita de pui sunt o combinație de trei lucruri pe care le iubim; pui, paste și multe condimente!
1. Ingrediente
- 3 linguri ulei
- 3 piepți de pui, feliați
- 3 roșii
- 1 ardei roșu feliat
- 1 ardei verde feliat
- jalapeño după gust
- 1 ceapă feliată
- sare și piper după gust
- chilli pudră dupa gust
- curry
- usturoi pudră
- 1,2 l lapte
- 400 g paste penne
- 100 g mozzarella sau brânza preferată
2. Cum se gătesc pastele Fajita cu pui
Asigurați-vă că tăiați bucățile de pui similare ca mărime. Carnea din această rețetă se gătește în doar câteva minute, așa că trebuie să vă asigurați că bucățile de pui sunt aproape de aceeași dimensiune, astfel încât să se poată găti complet în același timp.
Nivelul de iuțeală este între unul ușor și mediu. Totuși îl puteți face mai picant folosind roșii iuți tăiate cubulețe și ardei iute verde sau jalapeño.
În această rețetă se folosește mozzarela pentru a lega toate ingredientele. Cu toate acestea, dacă nu sunteți un iubitor de brânză, puteți renunța la ea. Adaugă brânza preferată abia la sfârșit.
3. Instrucțiuni
- Adăugați 1-1/2 linguri de ulei de măsline în tigaie și încălziți la foc mediu. Adăugați pui, stropiți cu jumătate de condiment pentru fajita și gătiți aproximativ 2 minute.
- Întoarce bucățile de pui (sau amestecă bine) și gătește cealaltă parte inca 1-2 minute. Se scoate puiul pe o farfurie si se pune deoparte.
- Adăugați restul de 1-1/2 linguri de ulei de măsline și adăugați ceapa și ardeiul și condimentele de fajita rămase. Gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 4-5 minute, pana se inmoaie si se carbonizeaza usor.
- Adăugați usturoiul, amestecați și gătiți aproximativ 30 de secunde, apoi îndepărtați amestecul de legume în farfuria cu puiul și lăsați-l deoparte. Se toarnă supa de pui, smântâna groasă, roșii tăiate cubulețe și ardei iute, pastele și un praf de sare și piper negru.
- Folosiți o lingură de lemn pentru a deslipi cu grijă bucățile rumenite de pe fundul tigaii și aduceți la fierbere. Odată ce fierbe, reduceți căldura la fierbere scăzută, acoperiți și gătiți aproximativ 15 minute, amestecând ocazional.
- După 15 minute, cea mai mare parte a lichidului de gătit ar trebui să fie absorbită. Dacă nu este, mai gătiți încă 3-5 minute. Puneți puiul și legumele în oală și amestecați să se încălzească.