Reclamă

Mâncarea oltenească, de obicei simplă, este întotdeauna asezonată cu ardei iute sau hrean, dar nimeni nu poate nega rolul de vedetă al prazului.

Ciorba simplă, plină de roadele grădinii, ea îți oferă un gust delicat și o savoare aparte, ce de regulă însoțește bucătăria tradițional țărănească. Zeama de varză, poate cea mai puternică sursă de vitamina C din bucătăria nostră, dă ciorbei de praz mai multă vioiciune și te îndemnă să participi cu o ciușcă coaptă, ușor iute și care te îmbată cu parfumul ei aparte.

Ciorbă de praz cu zeamă de varză

Ciorbă deliciosă oltenească

  • 1 kg praz
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 cartofi
  • 1 ceaşcă orez
  • 1 cană bulion pentru ciorbă
  • 1 litru zeamă varză
  • 1 buchet (măturică) de cimbru uscat
  • verdeaţă – pătrunjel sau leuştean- dupăpreferinţăverdeaţă – pătrunjel sau leuştean- dupăpreferinţă
  1. Curățăm și spălăm legumele, apoi le tăiem după preferință, în bucăți mai mari sau mai mici.

  2. Prazul fiind mai subțire îl tăim în rondele de cca 3-4 cm lungime, după ce am îndepărtat primul strat de frunze.

  3. Punem uleiul la încins într-o oală și adăugăm toate legumele. Le călim aproximativ 5 minute, apoi stingem totul cuaproximativ 1, 5 litri apă. Apa trebuie să treacă peste legume cam cu treidegete. Acoperim oală cu capac și lăsăm să fiarbă la foc mic.

  4. Când legume au început să se pătrundă adăugăm orezul spălat. În momentul în care cartofii și legumele sunt bine pătrunsepunem roșiile cubulețe, iar după câteva clocote, turnăm zeama de varză (dupăgust). Gustăm și adăugăm sare.

  5. Când ciorba este gata, stingem focul de suboală și adăugăm verdeața


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro