Acest sos roșu de ciuperci este mult mai bun decât orice versiune conservată!
Este perfect pentru spaghete, lasagna, pui parmezan, ca o baie pentru bețișoare de brânză și orice vă puteți gândi să folosiți sos de roșii.
Puteți chiar să adăugați carne măcinată și să faceți un sos de carne! Este delicios! Am turnat acest sos peste spaghete si l-am acoperit cu felii de pui la gratar. Puteți să o mâncați chiar și fără garnitură.
1.Ingrediente
1/3 cană ulei de măsline extravirgin
1 ceapă galbenă mare, (aproximativ 1 1/2 cani) tocată mărunt
6 căței de usturoi medii, presați
6 roșii medii, tăiate cubulețe
2 cutii (15 oz) de roșii tăiate cubulețe (în stil italian)
1 cană de vin roșu
1/2 linguriță de condimente italiane
1 lingură de sare Kosher sau 3/4 de linguriță de sare de mare
1/8 linguriță fulgi de ardei roșu
1/8 linguriță piper negru
1 kg de ciuperci proaspete, clătite, uscate, feliate
1 cană busuioc proaspăt, tocat
2.Cum se prepară
1. Într-un cuptor sau într-o oală de supă cu fund greu, adăugați 1/3 cană de ulei de măsline și căleți ceapa și usturoiul împreună la foc mediu până se înmoaie (7 minute).
2. Tocați roșiile apoi adăugați în oală împreună cu 2 cutii de roșii tăiate cubulețe cu suc. Se fierbe descoperit la foc mediu/mare timp de 15 minute, amestecând din când în când.
3. Adăugați 1 cană de vin roșu Cabernet Sauvignon, ½ linguriță de condimente italiene, 1 lingură sare Kosher (sau după gust), 1/8 linguriță fulgi de ardei roșu și 1/8 linguriță piper negru, apoi amestecați bine pentru a se combina. Pulsează de câteva ori cu un blender de mână până la consistența dorită (dacă nu ai un blender de imersie, îl poți bate de câteva ori într-un robot de bucătărie sau blender bun). Mai vrei să ai niște bucăți de roșii (nu vrei o supă cremă aici.
4. Adăugați ciupercile proaspete feliate și 1 cană de busuioc proaspăt tocat și lăsați să fiarbă neacoperit încă 20-25 de minute sau până când ciupercile sunt complet fierte și sosul se îngroașă. Timpul total de gătire din momentul în care începeți să căljiți ceapa este de 45 min-1 oră, în funcție de consistența dorită.