Reclamă

Această rețetă de ciorbă de văcuță este ușor de preparat și este sănătoasă. Ideală de oferit bebelușilor de peste 11 luni. Poți alege să o prepari cu carne de pui de țară sau chiar de curcan dacă preferi aceste variante. Indiferent de opțiune, gustul va fi unul delicios. În plus, această ciorbă de văcuță conține o varietate de legume pe care le poți transforma într-o cremă delicioasă pentru juniorul tău.

Rețetă de ciorbă ţărănească de văcuță

Pediatrii recomandă ca odată începută perioada diversificării, din meniul bebelușului să nu lipsească supele sau chiar o variantă de ciorbă însă fără a fi acrită precum cele clasice. De asemenea, carnea de vită este de cele mai multe ori recomandată pentru mesele bebelușilor. Aceasta are un conținut bogat de vitamine precum B3, B6 și B12. Oferă un gust bun preparatelor și poate fi pasată. Trebuie însă să acorzi atenție tipului de carne de vită ales. Pulpa de exemplu este mult mai tare. Astfel, va fi dificil de pasat.

Ai nevoie de:

-Carne vită 60 g;

-sare 8 g;

-morcovi 100 g;

-pătrunjel 50 g;

-ceapă 10 g;

-cartofi 500 g;

-ardei gras 100 g;

-roşii 300 g;

-varză albă 50 g;

-mazăre 100 g;

-fasole verde 100 g;

-ulei 50 g;

-leuştean 10 g;

-pătrunjel verde 20 g;

-suc de lămâie 4 linguriţe sau oţet 2-3 linguri.

Carnea se taie în bucăţi egale şi se pune la fiert în apă cu sare. Pe parcurs se spumează şi, când carnea a fiert, se pune ceapa, tăiată mărunt şi se fierbe în continuare. Morcovii, albitura şi ţelina, curăţate şi spălate, se taie cuburi mici şi se călesc în ulei, împreună cu ardeiul gras şi varza, spălate şi tăiate felii subţiri.

Cartofii, curăţaţi şi spălaţi, se taie în cuburi mari şi se pun în ciorbă, împreună cu zarzavatul călit, lăsând să mai fiarbă 30 min. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie bucăţi, apoi împreună cu fasolea şi mazărea, se pun în ciorbă şi se fierb 15 min. Ciorba se acreşte cu lămâie (sare de lămâie) sau oţet, iar la sfârşit, se adaugă leuşteanul şi pătrunjelul tocat.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro