Chiftele pufoase din carne tocată cu usturoi sunt o rețeta tradițională perfectă. Acest preparat se poate servi și rece, a doua zi. Chiftelele sunt ușor de realizat și pe placul tuturor, însă fiecare gospodină trebuie să fii atentă la câteva trucuri pentru ca acestea să iasă cât mai pufoase.
Chiftele cu usturoi
Ingrediente
- 1 kg de carne tocată;
- 150 gr de pâine albă;
- 2 cepe;
- 2 ouă;
- 2 căței de usturoi;
- sare;
- piper negru ;
- ulei;
- apă.
Mod de preparare
Alegeți carnea și țineți minte că cele mai bune chiftele se fac din carne de porc mai grasă. Următorul ingredient important pe care îl vom adăuga în carne este ceapa pe care ar trebui să o dați prin răzătoarea mică sau prin mașina de tocat.
CITEȘTE ȘI: Cum prepari cele mai gustoase chiftele de post. Rețeta este perfecta în această perioada
Apoi adăugați pâine albă de câteva zile înmuiată în apă fiartă rece.
Puneți carnea într-un castron, adăugați ceapa și usturoiul date prin mașina de tocat, ouăle, pâinea înmuiată și scursă puțin de apă. Nu uitați să puneți sare și piper după gust.
Amestecați totul foarte bine și formați chiftelele nu foarte mici. Le puteți trece prin pesmet sau prin albuș de ou astfel își vor păstra toate sucurile din interior și vor fi aspectuoase la exterior.
Prăjiți-le în ulei încins până se vor rumeni pe toate părțile și acoperiți tigaia cu un capac pentru a le înăbuși la foc mic. Scoateți chiftelele într-o oală, puneți puțină apă. După care puneți-le la foc 1-2 minute cu capacul pus.
Rețetă de chiftele cu linte și verdețuri
Ingrediente:
- 130 g de linte roșie sau verde
- 4 cartofi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 2-3 fire de ceapă verde
- 2-3 fire de leurdă
- 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă
Mod de preparare:
Boabele de limitele le puteți pune la înmuiat într-un bol cu apă și le lăsați la hidratat peste noapte. După ce au stat la înmuiat o puteți spăla, iar mai apoi puneți cartofii la copt în cuptor. Lintea o puteți pune la fiert un sfert de oră, iar mai apoi să scurgeți apa. După ce s-a răcit puțin, pasați cu ajutorul unui blender, iar mai apoi curățat cartofi de coajă și îi puteți da prin răzătoare.
Într-un bol puteți amesteca lintea și cartofii, iar mai apoi să spălați zarzavaturile și să le tocați mărunt. Puneți puțină sare, piper și alte condimente, drojdia și două trei linguri de ulei, iar mai apoi amestecați cu mâinile curate până când compoziția devine omogenă. Luați o tavă de cuptor și modelați chifteluțele în dimensiunea dorită, iar mai apoi puteți să le coaceți la cuptorul încins până când se rumenesc. Poftă bună!