Este sezonul afinelor și al murelor, așa că ar fi păcat să nu le consumăm în cantități cât mai mari, și chiar și în diferite preparate. Vă propunem un desert rapid, și vă prezentăm o rețetă de pandișpan cu afine și mure.
Ingrediente:
- 6 ouă;
- 6 linguri de zahăr tos;
- 6 linguri de făină albă;
- 1 linguriță de praf de copt (opțional);
- 1 praf de sare extrafină;
- 1 zahăr vanilinat;
- 2 linguri de unt topit;
- 250 grame de afine de cultură;
- 250 grame de mure;
- unt pentru uns tava;
Mod de preparare:
Separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și apoi le mixează-le cu un praf de sare până ce iau volum, după care adaugă puțin câte puțin zahărul tos și cel vanilinat, fără a opri mixarea. Când albușurile au crescut aproape de consistența unei bezele, adaugă, unul câte unul gălbenușurile, mixând fără oprire.
La urmă încorporează treptat făina amestecată, opțional, cu o linguriță de praf de copt, și chiar la sfârșit, untul topit. Amestecă ușor pentru omogenizare, în așa fel încât compoziția să rămână pufoasă.
Unge apoi tava de copt cu unt și turnați o jumătate din cantitatea de compoziție, după care presară o jumătate din cantitatea de fructe.
Toarnă apoi restul de compoziție și pune tava la cuptor, la foc mediu. După 6-7 minute, scoate tava și adaugă restul de fructe. Apoi pune din nou tava la cuptor, până ce pandișpanul crește frumos și se rumenește. Puteți verifica dacă s-a copt cu o scobitoare, dar dacă focul de la cuptor a fost mediu și pandișpanul este crescut frumos și rumenit, deja sunt semne clare că este gata/copt.
Scoate tava din cuptor, iar când pandișpanul se răcește, îl scoți din tavă și este numai bun de servit.