Rețeta de hummus libanez pare extrem de complicată dacă ne gândim la amestecul de ingrediente. Totodată prețul unei porții la un restaurant exclusivist poate fi destul de piperat. Poți să îl pregătești acasă cu extrem de puține ingrediente în doar câteva minute. Rețeta nu are nevoie decât de trei ingrediente și 2 condimente.

Rețeta Hummus pentru începători

Rețeta de hummus poate fi extrem de ieftină dacă o pregătești acasă. Cel mai scump ingredient dintre cele de care vei avea nevoie este pastă de tahini, ncesara pentru a avea gustul specific de hummus. Pe lângă această, poți folosi o conservă de năut (maximum 4 lei) . De asemenea rețeta cere multă zeamă de lămâie, sare și piper. Tot ce trebuie să faci este să adaugi într-un robot de bucătărie nautul, alături de o lingură de pastă tahini, zeamă de  la o lămâie, sarea și piperul după gust. Rețeta poate fi ușor compromisă dacă adaugi mai mult tahini, asta pentru că gustosul ingredient este destul de amar. În doar 2 minute la robotul d ebucatarie, compoziția va fi ideală pentru a fi consumată. O varianta mai puțîn boogata în calorii poate fi hummusul servit alături de morcov crud, castravete sau pastarnac.

 

Rețeta de hummus rapida

Originea preparatului

Rețeta de hummus are origini libaneze însă se consumă în întreagă lume. Puțînă lumes ție însă că hummusul din Iordania este diferit, în acesta adăugându-se o cantitate destul de mare de ulei de măsline. de altfel, arabii consumă această mâncare cu muguri de pin sau carne de vită. Rețeta originală presupune că nautul să fie în prealabil lăsat la înmuiat câteva ore.Abia apoi acesta se fierbe până devine moale. Arabii denumesc ”mezze” aperitivele din care și hummusul face parte. La origini acesta este consumat alături de lipia libaneză, la fel de gustoasă. Benefic pentru arabi a fost faptul că acest preparat se poate păstra la rece pentru câteva zile,putând fi consumat fără probleme.