Reclamă
Reclamă

Mai sunt câteva săptămâni până la Crăciun şi mulţi gurmanzi ştiu că nu se vor putea abţine să guste din toate bucatele tradiţionale româneşti, însă există şi mici diete care pot ajuta ca până la cinci kg în cinci zile să dispară.

Dieta de Crăciun care are la bază alimente cât de cât bio și multe lichide, însă trebuie inclus și sportul, exercițiile cardio, precum și plimbările lungi.

Vă oferim un exemplu de dietă care ajută la slăbit, însă contează şi părerea unui medic nutriţionist.

Micul dejun – variante: cereale integrale, lapte vegetal, o banană, câteva stafide, afine, zmeură, etc, sau fructe de sezon. De asemenea, poți consuma un smoothie dintr-o banană, fructe de pădure, nuci, o felie de pâine integrală cu unt de arahide. Un alt meniu ar fi budincă de chia, cu multe fructe și caju sau orice alte nuci.

Reclamă

Prânz – variante: supă cremă de linte, o salată cu ton, brânză de capra, roșii, castraveți, porumb Ori ciorbă de legume, curcan la grătar și salată de varză albă. Altă variantă ar fi supă cremă de legume, salată grecească.

Gustare – variante: caju, migdale. Un fruct la alegere. Un smoothie din fructe.

Cină – variante: pește la cuptor și o salată de crudități; piept de pui la grătar și orez brun cu legume; salată de legume și brânză de capră.

Înainte de culcare, nu trebuie să consumi nimic cu patru ore. La prânz și la cină, consumă porții care să aibă sub 200 de grame de carne sau de proteine. Pentru accelerarea metabolismului, hidratează-te suficient cu apă și cu ceai verde.

Consumul de apă la această dietă trebuie să fie de minim 2,5 litri pe zi.

 

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro