Ingrediente: orez cu bob lung sau prefiert, ardei gras roșu, ardei gras galben, morcov, mazăre, ciuperci, un ou sare și piper, ulei de măsline, sos soia.
Mod de preparare
Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Morcovul, ardeii și ciupercile se taie bastonașe și feliuțe.
Se încing trei linguri de ulei de măsline în tigaie și se călesc legumele la foc mare 2-3 minute. Se adaugă orezul bine scurs și se călesc împreună încă trei minute. Se adaugă oul și se amestecă bine. Se adaugă piper după gust și sosul de soia (după gust).
Rețetă de vită caramelizată cu legume
Carne de vită făcută la tigaie cu legume
- 300 grame carne de vită
- 4 căței de usturoi
- 3 linguri sos soia
- 2 linguri oțet
- ceapă verde
- 1 linguriță pastă de ardei,
- 1 linguriță zahăr brun
- 2 linguri de ulei
-
Carnea se spală, cu ajutorul unui prosop de bucătărie se îndepartează apa de pe ea și se taie în fâșii.
Se încinge uleiul într-o cratiță și se frige carnea până capătă o culoare arămie.
-
În timp ce carnea este în cratiță, pregătim sosul din sosul de soia, oțet și pastă de ardei.
-
Usturoiul pisat sau doar strivit se călește și peste el se adaugă sosul de soia cu ardei și carnea friptă.
-
La foc mare se lasă să fiarbă, până când carnea va trage tot sosul. Se stinge apoi și se adaugă ceapa verde, tăiată mărunt.
-
Se servește ca atare sau cu orez.