Reclamă

Rețeta de cornulețe vanilate cu untură de porc, umplute cu rahat sau magiun este una dintre cele vechi regăsite în caietul bunicii. Acestea erau de cele mai multe ori preparate în preajma sărbătorilor de iarnă, fiind considerate un deliciu pentru întreaga familie.

Cum le prepari?

Cornulețele au în compoziția lor untură de porc tocmai pentru a ieși după coacere, foarte fragede. De altfel, aceste ingredient va face ca desertul să se păstreze astfel o perioadă îndelungată de timp.

Poți prepara cornulețele chiar și cu două săptămâni înainte de Crăciun. Dacă le păstezi la rece, acestea te vor surprinde cu frăgezimea lor chiar și după un asemenea timp.

Ai nevoie de:

-1 kg de făină;

-500gr untură de porc;

-250ml borș

-1ou;

-1 plic de zahăr vanilat/alte arome după preferință;

-7gr drojdie;

-rahat/magiun;

-zahăr pudră pentru decor

Nu va fi necesar să cerni făina în prealabil deși ai de realizat un preparat care conține drojdie. Asta pentru că la final vrei să obții un preparat fraged, nicidecum pufos.

Astfel, peste făină adaugă borșul, drojdia, zahărul vanilat, oul și untura. Omogenizează totul și frământă maxim 5 minute. Nu este necesar să apelezi mai mult la frământare pentru că aluatul va deveni elastic, ceea ce nu te va ajuta.

Sursa foto: blog culinar

Acoperă vasul și lasă aluatul la dospit pentu o oră.

După ce acesta și-a dublat volumul, așează-l pe blatul de lucru și formează cercuri cu ajutorul unei forme. Te poți ajuta de marginile unei farfurii pentru acest pas.

Secționează cercul astfel încât să obții triunghiuri cu care să poți forma cornulețele.

Umple fiecare cornulet cu rahat, nucă, magiun și așează-le în tavă.

Cornulețele se coc la o temperatură de 180 de grade pentru 25 de minute.

Se tăvălesc fierbinți prin zahărul pudră astfel încât acesta să rămână lipit.

Sunt o variantă excelentă de desert alături de cafeaua de dimineață. De asemenea,pe masa de sărbători îi vor cuceri pe invitați.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro