Cheesecake-ul este un desert răcoritor și ușor de făcut. Este foarte gustos și are ingrediente sănătoase. La fel cum îi spune și numele, această prăjitură cu brânză, a devenit favorită în ceea ce privește prepararea unui desert.
Cheesecake-ul este o prăjitură cu o istorie lungă. Se speculează că din anul 776 î. Hr. a fost servită sportivilor pentru o sursă bună de energie. Bineînțeles că totul arăta foarte diferit față de rețeta din prezent. Prăjitura era întâlnită și la nunți, ca și tort. Se foloseau cele mai simple ingrediente precum făină, brânză și mierea. Acestea se amestecau și se băgau la cuptor.
După ce romanii au cucerit Grecia, această rețetă a fost modificată și s-au adăugat ouă. Uneori se punea amestecul de brânză într-un aluat de patiserie. După ce romanii și-au extins imperiul, rețeta de cheesecake a ajuns și în Europa. Europenii au început să modifice rețeta și au adăugat ingrediente nou pentru preparare.
În prezent fiecare regiune a lumii are propria variantă de a prepara desertul. Italienii folosesc ricotta, iar grecii folosesc brânză feta. Locuitorii Germaniei folosesc brânză de vaci, iar cei din Japonia o combinație de amidon de porumb și albușuri de ou.
Ingrediente
- 1 kg brânză de vaci
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 2 plicuri budincă de vanilie
- zeama si coaja răzuită de la o lămâie
Ingrediente pentru decor
- 200-250 g smântână pentru frișcă
- 1 plic zahăr vanilat
- zahăr după gust
- 1 plic întăritor de frișcă (opțional)
- 3-4 linguri dulceață
- fructe pentru decor