Reclamă

Cheesecake este una dintre prăjiturile îndrăgite de toată lumea. Are un gust cremos și se poate combina cu foarte multe fructe pentru o savoare desăvârșită. Rețeta de mai jos este excelentă de făcut mai ales în zilele călduroase când ne dorim ceva cât mai fresh.

Ingrediente

  • 250 g biscuiti digestivi
  • 125 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 400 g crema de branza (tip Philadelphia)
  • 250 g frisca lichida
  • 250 g iaurt gras
  • 300 g caise + 50 g tos zahar
  • 24 g gelatina (foi) + 100 ml apa
  • 150 g zahar pudra

Pentru jeleu

  • 500 g caise
  • 100 g zahar
  • 12 gelatina + 50 ml apa

Pentru decor

  • caise

Mod de preparare

Începem cu baza prăjiturii și zdrobim biscuiții în robot sau manual. Se pot pune într-o pungă se plastic și se trece cu sucitorul peste ei, până vor fi complet pisați. Într-un bol se pune untul topit și se amestecă cu biscuiții până la omogenizare.

Se ia o formă de tort cu margini detașabile de 25 de cm. Tapetăm forma cu hârtie de copt și se pune compoziția de biscuiți. Se întinde bine și se uniformizează cu ajutorul unui pahar. Va merge la frigider unde va sta până ce crema este gata.

Sursa foto: flavorintheplate.ro

Crema pentru cheesecake-ul cu caise

Pentru cremă se pune gelatina la hidratat cu 50 de ml de apă. Caisele se vor pune într-o cratiță după ce au fost spălate și tăiate cubulețe. Se adaugă și zahărul cu 50 de ml de apă și se pune pe foc timp de 5 minute, amestecând continuu. Amestecul fierbinte se pune într-un blender sau se trece prin sită pentru a fi cremos. Se va amesteca cu gelatina scursă de apă până se dizolvă.

Separat, într-un bol încăpător se mixează frișca, zahărul pudră, mascarpone și brânza până la omogenizare. Se adaugă iaurtul și pireul de caise și se mai mixează timp de un minut. Crema se va pune peste baza din biscuiți din forma de tort și se depozitează înapoi în frigider pentru 4-5 ore sau până a doua zi.

Pentru jeleul caisele se spală și se taie cubulețe, apoi se pun într-o cratiță alături de zahăr și 100 de ml de apă. Ele se amestecă continuu timp de câteva minute. Când este gata se pune în blender sau o sită, la fel ca în procesul anterior.

Se lasă la răcit, apoi se adaugă peste crema întărită. Cheesecake-ul se pune, din nou, la frigider pentru 2-3 ore. Când este gata, se taie și se savurează.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro