Rețeta de drob de legume poate fi o varianta extrem de simplă pentru masă zilei de Înălțare. Dacă s-a intamplat să uiți că trebuie să pregătești bucate alese, o poți încerca. De altfel, ingredientele pe care le poți utiliza pot fi exact din frigider nefiind nevoie să faci cumpărături suplimentare. Rețeta  se prepara in maxim o ora.

Rețeta adaptată și stilului de viață vegan

Rețeta de drob de legume poate fi servită  la prânz că garnitură . De asemenea  și la cină, alături de un pahar de vin de exemplu. În cazul în care rămâi cu surplus pentru a două zi, este o alegere excelență și la micul dejun alături de roșîi de grădina. Pentru preparare ai nevoie de: 3 dovlecei, 1ceapa verde, 1ceapa albă, 3morcov, 1vinata, 1 broccoli, 30 gr telemea. De asemeenea de sare, piper, pătrunjel verde, mărar, 3 ouă. În cazul în care optezi pentru rețeta vegană pur și simplu sări peste etapă în care adaugi ouăle și brânză telemea. Dacă îți foresti poți folosi brânză halloummi în compoziție.Va fi la fel de declicios.

Rețeta presupune exact aceeași pași pe care îi urmezi în cazul unui drob de miel. curată vanață , dovleceii, ceapă, și toacă-le mărunt. Folosește un robot de bucătărie și taie în cubulețe foarte mici broccoli-ul. Toacă apoi ceapă, și celelalte legume rând pe rând. Amestecă totul până obțîn o consistentă precum cea de chiftele. Răzuiește brânză telemea și adaugă peste compoziția deja formată. toată mărarul și pătrunjelul foarte mărunt și adaugă totul peste amestecul de drob. Adaugă și cele trei ouă aestecand continuu Acestea vor avea rolul de a lega întreagă compoziție. Pregătește o tavă de chec sau de cozonac. Pune hârtie de coptastfel încât să acoperi pereții acesteia și așează totul peste această. Rețeta respectată că la carte presupune că drobul să rămână la cupto la 170 de grade pentru 45 de minute. O varianta ușoară pentru cei mici ar putea fi să adaugi în locul brânzei telemea, ricotta . de asemenea poți omite și în acest caz ouăle. Scoate drobul de la cupto când s-a rumenit deasupra. Poftă bună!

Rețeta de drob de legume va fi un succes pentru cei dragi