Ai nevoie de:

  • 1 kg ficat de pui
  • 1 kg pipote și inimi de pui
  • 5 ouă de găină fierte
  • 3 ouă de găină crude
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 cepe mari (sau 3 mici) tocate
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 2 căței de usturoi curățați
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Piper
  • Ienibahar

Ce vei utiliza:

  • Un cuțit de bucătărie;
  • 2 cratițe de dimensiuni medii;
  • O tigaie;
  • O tavă pentru chec;
  • Hârtie de copt;
  • Un bol mare.

Timp de preparare

Prepari ingredientele în 30 minute;
Gătești ostropelul de pui în 60 minute;
Petreci în bucătărie, în total, 90 minute.

Cei mai importanţi paşi

Pasul 1

Vei avea de curăţat ingredientele. Curăţă organele de pui sub un jet de apă caldă şi pune-le pe un prosop curat sau o lavetă nouă, pentru a se scurge;

Pasul 2

Toacă două cepe mai mari şi două legături de ceapă verde, mai bogate în frunze.
Taie mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt;
Curăță și taie 2 – 3 căței de usturoi;
Fierbe timp de 7- 8 minute vreo 5 ouă de găină cu sare. Pune-le sub jet de apă rece şi clăteşte-le.

Pasul 3

Organele se pun la fiert într-o oală. Alternativ, ficățeii se pot prăji la foc mic, timp de circa 10 minute, până când devin ușor rumeniți. Fierbe în acelaşi timp toate pipotele și inimile într-o altă cratiță în care poți adăuga sare, până când devin fragede.

Pasul 4

Scoate carnea fiartă şi pune-o la scurs.

Pasul 5

Căleşte ceapa şi adaugă ciuperci tăiate destul de mic. Adaugă ficățeii, pipotele și inimile, usturoiul, ceapa călită legătura de pătrunjel. Adaugă sare, piper după gust, ienibahar şi oregano.
Completează cu 3 ouă de găină crude, care vor lega drobul de pui și amestecă.

Pasul 6

Peîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Pune hărtie de copt în tavă şi toarnă compoziţia. Adaugă apoi ouăle fierte întregi de-a lungul compoziție și apasă pentru a ieşi aerul.
Lasă drobul la cuptor până când se rumeneşte. Poftă bună!