Ostropel de pui cu sos roșu
Carne de pui în sos
- 1 kg pulpe de pui cu piele și os
- 1 ceapă medie
- 1 căpățână de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- 100 ml vin alb sec
- 400 g roșii în conservă sau 600 g roșii proaspete de vară
- pătrunjel verde tocat
- sare, piper
-
Înainte de a începe ne asigurăm că am pregătit și ceapă și cățeii de usturoi. Pe aceștia i-am împărțit în 2: adică 5 căței tocați pentru început și alți 5 căței feliați pentru final.
-
Pregătim o tigaie încăpătoare în care punem la încins 2-3 linguri de ulei. Punem pulpele de pui la prăjit în uleiul încins. Se stropește cu ulei încins Le presărăm cu piper măcinat și cu sare.
-
Este foarte important că focul să fie mare și tigaia încăpătoare pentru că pulpele să aibă loc și să se prăjească, nu să fiarbă în suc propriu. Etapă această de prăjire durează cam 8-10 minute. Peste ele am pus ceapă și usturoiul și încă un praf de sare.
-
Am redus flacăra de sub tigaie și am călit totul până ce ceapă a devenit sticloasă, fără să se ardă
-
Stingem totul cu 100 ml de vin alb sec și am așteptat 2-3 minute că să se evapore alcoolul. Apoi am pus roșiile din conservă (cuburi) precum și 200 ml de apă fierbinte.
-
Am lăsat totul să fiarbă 20-30 de minute la foc mic, cu capac. Dacă sosul ci se pare prea acru (din cauza roșiilor și a vinului) puteți să-l corectați cu un vârf de cuțit de zahăr.
-
Înainte de a stinge focul am pus restul de căței de usturoi tăiați în felii subțiri și i-am lăsat preț de un clocot