Rețeta de ciorbă de perișoare à la grec este ușor de gătit și reprezintă o masă hrănitoare pentru bebelușii mai mari de 8 luni. Varianta poate fi adaptată cu succes și pentru copii mai mici renunțând la smântâna și oul adăugate la final pentru „a drege” ciorbița.
Rețeta de ciorbă de perișoare, ideală pentru o masă sănătoasa a copilului tău
Rețeta originală presupune sa folosești atât carne de vită cât și de porc foarte slabă. Dacă preferi să eviți să îi oferi juniorului tău carne de porc, poți omite acest ingredient. De altfel, se recomandă fierberea oaselor în baza ciorbiței. Și de această etapă poți trece dacă nu consideri că este de folos.
Pentru rețeta de ciorbă de perișoare a la grec ai nevoie de:
-Carne de vită 500 g (250 g carne de vită+ 250 g carne slabă de porc);
-oase 1 kg (opțional);
-ceapă 100 g;
-zarzavat de supă (morcovi, ţelină, rădăcină pătrunjel) 400 g;
-sare 10 g;
-orez 50 g;
-ou 1 bucată;
-smântână 150 g;
-pătrunjel verde 20 g;
-zeamă de lămâie 4 linguriţe (sare de lămâie sau oţet);
-gălbenuş de ou 2 buc;
-ulei 30 ml;
-apă 3 I.
Oasele se pun la fiert în apă, se spumează. Se fierb circa 2 ore, apoi se strecoară. Se taie zarzavatul în cuburi mici, iar ceapa se toacă mărunt; se pun la fiert în zeama de oase strecurată sau, dacă nu avem oase, în apă cu sare.
Carnea se dă prin maşina de tocat, împreună cu o ceapă, apoi se amestecă cu ulei, oul crud, sare, orez şi puţin pătrunjel tocat. Se formează perişoarele, care se pun în ciorba clocotindă şi se fierb 25-30 minute. La sfârşit, ciorba „se drege” cu 2 gălbenuşuri, amestecate cu smântână, apoi se acreşte folosind zeama de lămâie.
Dacă optezi pentru această rețeta evită să îl oferi micuțului tău mai mult decât două zile la rând. Smântâna, carnea, oul adăugate în ciorbiță sunt oricum dificil de digerat. Astfel, este extrem de important ca cei mici sa consume acest fel de mâncare doar cât este proaspăt.