Cu siguranță atunci când adaugi culoare în farfurie, reușești să le captezi atenția celor mici. Tot interesul se va îndrepta astfel spre preparat, iar juniorul tău va fi pregătit să guste orice mâncare nouă! Piureul de mazăre este recomandat după 6 luni.
Rețetă piure de mazăre bebeluși/copii 0-3 ani
Ingredientele de mai jos îți vor fi necesare pentru 4 porții. Poți depozita pentru două zile mâncarea bebelușului în recipiente închise cu capac ermetic.
-Mazăre boabe 350 g;
-sare 2-3 g;
-unt 40 g;
-lapte 150 ml.
Mazărea se fierbe în apă (eventual şi cu un vârf de cuţit de bicarbonat), timp de 40-50 min. Se strecoară bine, se pasează într-un vas, printr-o sită fină. Pe plită sau la baia de aburi, se amestecă cu untul, laptele, sarea.
Este ideal să alegi mazărea proaspătă sau cel mult cea congelată din magazine. Evită conservele de mazăre atunci când o prepari pentru bebelușul tău. Mazărea din conservă conține numeroși conservanți, astfel că, aceasta nu este deloc benefică de introdus în alimentația copilului. De altfel, faptul că produsul este păstrat într-un recipient precum conserva din aluminiu, este considerat de mulți medici un pericol. Se crede că aluminiul are un efect cancerigen intrând astfel în contact cu produsele alimentare.
Mazărea este una dintre legumele consumate de omenire de mai bine de 5000 de anu, conform studiilor. Cu un gust dulceag, ideală pentru alimentația adulților, dar mai ales a copiilor, mazărea este originară de fapt din Asia Mică.
Datorită conținutului ei bogat în proteine, aceasta este indicată inclusiv în dietele alimentare.
Mazărea este indicată introducerii în alimentația copiilor încă de la 6 luni. Există însă preconcepția legată de faptul că aceasta ar putea produse gaze intestinale bebelușului. Dacă este preparată corespunzător, acest lucru nu ar trebui să aibă loc.
Astfel, se recomandă să schimbi apa de fierbere de două sau de trei ori pentru a elimina riscul ca aceasta să îi producă ulterior celui mic vreun disconfort. Totuși, dacă observi acest lucru, este ideal să scoți pentru o vreme din meniul copilului.