Cele mai multe dintre mămici își pun întrebarea legată de introducerea cărnii în alimentația bebelușului. Aceasta se află însă printre primele ingrediente pe care copilul le poate degusta. Carnea oferită bebelușului trebuie să provină de la țară.
Majoritatea pediatrilor le recomandă părinților să nu introducă în alimentația celor mici carnea din supermarketuri. Rețeta de ciorbiță de văcuță este extrem de bogată în nutrienți. Vei asigura astfel o masă sănătoasă juniorului tău.
Mod de preparare ciorbiță de văcuță
Pentru a prepara această ciorbiță de văcuță ai nevoie de aceste ingrediente:
-Carne de vită cu os 500 g;
– morcov 100 g;
-ţelină 50 ;
-păstârnac 50 g;
-rădăcinoase 30 g;
-ceapă 30 g;
-roşii 100 g;
-sare 5 g;
-pătrunjel verde 20 g;
-apă 2 I.
Este bine ca osul să fie spart înainte de a-l pune la foc. Se spală carnea în apă rece (nu o lăsăm prea mult în apă) şi, împreună cu oasele, se pun în apă călduţă, cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă la foc slab şi se îndepărtează spuma.
Se adaugă zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat în bucăţi mari şi se acoperă vasul cu un capac lăsându-l, totuşi, ridicat într-o parte, pentru evacuarea aburilor. Cu o furculiţă, încercăm dacă s-au fiert carnea şi zarzavatul.
Când sunt fierte, supa se strecoară jumătate din cantitate, într-un castron, iar cealaltă jumătate se pune din nou la fiert, cu garnitura preferată: găluşte de gris, tăiţei, fidea etc. După ce au fiert, se toarnă totul peste supa din castron, se sărează şi se adaugă pătrunjelul verde tocat. Se mai lasă 10-15 min, acoperită, înainte de fi servită.
Dacă preferi să îi oferi bebelușului tău carnea separat de zeamă, aceasta poate fi servită alături de o garnitură de legume, piureuri.
Este ideal să alegi carnea de vițel (mânzat). Optează pentru a tăia carnea de vită bucățele foarte mici.Ciorbița de văcuță poate fi oferită pasată bebelușului de 6 luni.