Pui marinat în iaurt la cuptor. Cel mai aromat pui
Pui marinat în sos alb pe bază de iaurt, vin alb și condimente. Se marinează pentru a se frăgezi și umple de arome
- 2 caserole ciocănele de pui
- 200 ml iaurt grecesc
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 căței usturoi
- 1 lămâie medie
- 1 jumătate linguriță oregano
- 1 jumătate linguriță sare
- piper după gust
- 1 legătură pătrunjel
- 1 pahar de vin alb de masă
-
Marinata: iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano, sare și niște piper. Cu o răzătoare mică, radeți în sos coaja lămâii pe care o folosiți. Adăugați și 1-2 lingurițe de zeamă, vin alb de masă. Amestecați ingredientele. Tăiați 1 legătură de pătrunjel proaspăt – nu mărunt – în marinată.
-
Într-o pungă – de preferat cu “fermoar” adăugați ciocănelele de pui și marinata. Pe cât posibil, scoateți aerul din pungă, închideți-o și masați bucățile de pui ca să se acopere cât mai bine de sos. Dați punga la frigider pentru 25-30 minute.
-
Cuptorul se preîncăzește la 200 grade celsius, vrem ca puiul să iasă fraged și să se pătrundă bine cu aroma de iaurt și vin. Se dă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute
Dacă dorim să servim ceva distins la masă aceasta ar fi cea mai bună variantă, putem obține ceva deosebit cu minimum de efort. Pentru un efect mai mare este recomandat să lăsăm chiar și 24 de ore la marinat puiul.