Reclamă
Reclamă

În cele 13 episoade din The Simpsons au reușit să prezică evenimente aparent cu ani și uneori cu zeci de ani înainte de a se întâmpla. De la căderea lui JCPenney la începutul acestei luni, până la președinția lui Trump și până la prezicerea noului virus. Se pare că toate aceste lucruri s-au întâmplat deja într-o anumită formă în țara fictiva Springfield.

Previziuni făcute The Simpsons care s-au adeverit

Noul Virus

În 1993, o schiță arăta o febră misterioasă care mătura orașul. Și pe care mulți fani au asemănat-o de atunci cu noul virus. Locuitorii din Springfield sunt loviți de „gripa Osaka”, după ce un muncitor bolnav din fabricile din Japonia tușește în cutiile folosite pentru a livra un storcător comandat de mulți rezidenți ai Springfield, inclusiv Homer. Un nor se vede ieșind din fiecare cutie, orașul ajungând ulterior să se confrunte cu gripa misterioasă în următoarele săptămâni.
În timp ce mulți fani s-au grăbit să tragă paralele între episodul în cauză și actuala pandemie, co-scriitorul episodului în cauză a afirmat că ideea potrivit căreia emisiunea animată a prezis noul virus este „dezgustătoare”.

Fanii au făcut alte legături între evenimentele din Springfield și situația actuală. Ei au descoperit un alt episod în care redactorul de știri Kent Brockman prezintă buletinul de știri de acasă, spunând:

Reclamă

„Acesta este raportul Kent Brockman din propria mea casă, în conformitate cu noua stare de asediu pentru cei sub 70 de ani.”

Și, desigur, există un cameo al lui Tom Hanks din 2007 în filmul Simpsons care îl arată în auto-izolare. O referință pe care fanii au asociat-o rapid cu situația sa recentă, după ce a fost diagnosticat în martie și a fost forțat să se autoizoleze.

https://www.youtube.com/watch?v=GKYS4bBjQV4&feature=emb_title

Donald Trump devine președintele SUA

Se pare că emisiunea a prezis președinția lui Trump, cu 16 ani înainte de a intra în Oficiul Oval. În episodul „Bart to the Future”, care a fost difuzat în martie 2000, Lisa devine președinte al SUA și comentează „criza bugetară” de la predecesorul ei – nimeni altul decât Donald Trump.

Creatorul Simpsons, Matt Groening, a declarat pentru The Guardian că plasarea lui Trump la Casa Albă a fost cel mai „absurd” cameo la care s-au putut gândi.

„Am prezis că va fi președinte în 2000 – dar era, desigur, cel mai absurd nume spus în glumă la locul de muncă la care am fi putut să ne gândim la vremea respectivă și asta este încă adevărat.”

Lady Gaga la Super Bowl

The Simpsons păreau să știe că Lady Gaga era destinată să cânte la Super Bowl încă din 2002. Episodul – numit „Lisa Goes Gaga” – o arătă pe prințesa pop care zboară prin aer într-un ham, înainte de a ateriza pe scenă. Ceea ce este aproape ce a făcut Gaga în 2017, când cântăreața Just Dance a sărit de pe acoperișul stadionului NRG din Houston, Texas. Inutil de menționat că folosea și un ham.

The Simpsons și Ebola

Este cert că Ebola nu era chiar un lucru ușor de prezis, mai ales că era o afecțiune necunoscută atunci. Înapoi într-un episod din 1997, „Lisa’s Sax”, Marge încearcă să-l încurajeze Bart care zace bolnav în pat, spunându-i să citească o carte numită „Curiosul George și virusul Ebola.” La care răspunde „Am făcut-o deja”, arătând un desen pe perete care arată o grămadă de cadavre. Deși afecțiunea era cunoscută în cadrul comunității medicale sau științifice, aceasta nu era cunoscută publicului larg. Așa că referința pare ciudat de importantă, având în vedere focarul din 2014 care a zguduit lumea.

Mașini de vot defecte

Atunci când Homer a încercat să-și exprime votul pentru Obama în episodul din 2008 „Treehouse of Horror XIX”, el descoperă că mașina de votare este defectă. Și nu are de ales decât să voteze pentru John McCain. După ce a încercat să-și înregistreze fără succes votul de șase ori, decide să voteze candidatul de opoziție ca test, și iată, votul său trece. Patru ani mai târziu, în 2012, unii alegători din Pennsylvania au raportat că au avut aceeași problemă, când o „scăpare de moment” a mașinilor de vot a schimbat voturile de la Barack Obama la Mitt Romney.

Legalizarea canabisului în Canada

În octombrie 2018, Canada a legalizat utilizarea recreativă a canabisului. O altă știre arată că Matt Groening a prezis acest lucru cu aproximativ 13 ani înainte de a se întâmpla. În 2005, în episodul „Midnight RX” al emisiunii, Homer, Ned și Apu au făcut o excursie la Winnepeg, unde se întâlnesc cu dublura lui Ned, care se plimbă în jurul unei faleze. „Este legal aici” spune canadianul Ned.

Demisia lui JC Penney

Recent, fanii și-au ieșit din nou din minți la gândul că emisiunea a prezis căderea JCPenney, care la începutul acestei luni și a anunțat falimentul. Într-un episod din 2007 familia Simpsons se plimbă printr-un mall când Marge exclamă cu emoție: „Ohhh! Un JCPenney’s… ” Când familia se apropie de magazin descoperă că este abandonat.

https://twitter.com/mrkkndsn/status/1261486417718521856

The Simpsons: 9/11

În episodul din 1997, „City of New York vs Homer”, există o trimitere trecătoare la turnurile gemene și la data de 11 septembrie, ceea ce a determinat mulți teoreticieni ai conspirației să spună că emisiunea a anticipat atacurile din 11 septembrie. În scena în cauză, emisiunea se reduce la o broșură care arată „New York la 9 dolari pe zi”, cu turnurile gemene clar vizibile în spatele cifrei nouă, făcându-l să pară ca și cum ar fi citit 11 septembrie.

Sursa: Metro.co.uk

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro