Reclamă

Pentru că este vară toată lumea se gândește la mare și la relaxare. Iar atunci când gândul zboară pe litoral în minte vin imediat și preparate specifice, cu fructe de mare. Așa că venim cu o idee delicioasă pentru un prânz de vară . Rețeta de creveți în sos de roșii cu unt este alegerea ideală pentru o masă rapidă, gustoasă și slab calorică.

Preparatul de astăzi aduce pe masă multă savoare și puține calorii în farfurie, pentru cei care nu vor să își strice silueta de plajă. Este alegerea perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară. Este nevoie de doar câteva ingrediente, se prepară ușor, iar gustul este garantat.

Preparatul perfect pentru un prânz de vară delicios și slab caloric. Ce mai bună rețetă de creveți în sos de roșii
Social media

Ingrediente

  • 500 gr creveți cruzi
  • 50 gr unt + puțin pentru uns pâinea
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 caței de usturoi
  • 1 roșie medie (coaptă)
  • 1/4 legătura pătrunjel
  • 10 frunze mari de busuioc
  • 8 felii de bagheta (sau 3 felii de pâine țărănească)
  • ulei măsline

Mod de preparare

Pentru început se curăță creveții de tot. Mai apoi, se usucă bine cu șervețele de hârtie și presară sare peste ei și se amestecă cu o lingură de ulei.

Apoi, se unge pâinea pe o parte cu un strat subțire de unt. Se taie roșia felii nu foarte subțiri, să reziste la copt, și se ung cu puțin ulei pe ambele părți. Într-o tigaie încinsă se așează pâinea cu untul în jos și se prăjește 1-2 minute. Ulterior se așează și roșiile în tigaie și se coc și ele câte 2 minute pe fiecare parte. Roșiile se scot într-un bol și se decojesc de pieliță. Apoi se sfărâmă bine cu o furculiță și se presară sare.

Mai apoi, se prăjesc creveții. Aceștia intră și ei în tigaie, fără să fie înghesuiți, aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Până devin roz și se rumenesc ușor. Când creveții sunt gata se trage tigaia de pe foc și se pune untul. Scuturați tigaia astfel încât untul să se topească și să acopere creveții. Adăugați imediat sucul de lămâie și puneți tigaia înapoi pe foc. Se lasă acolo până dă doar un clocot.

Ulterior se adaugă piureul de roșii și pătrunjelul tocat și se lasă să fiarbă împreună pâna sosul se leagă, cam 2 minute. Apoi, se adaugă usturoiul strivit și busuiocul tocat și se mai lasă un minut pe foc. Totul se servește imediat cu pâinea prăjită.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro