Reclamă

Dacă ai rămas în pană de idei, nu știi ce să mai gătești, dar îți este dor de un gust autentic, care îți va bucura papile gustative avem soluția perfectă. Pentru un prânz delicios și copios alegerea perfectă este puiul în sos de usturoi cu mămăliguță. Acest preparat aduce pe masă gustul bun și intens al bucătăriei de acasă și se prepară imediat.

Rețeta de pui în sos de usturoi cu mămăliguță este una simplă și care cu siguranță îi va bucura pe toți de la masă. Până și cei mai mofturoși vor cere și a doua porție. Preparatul este simplu de făcut și gata în doar câteva minute. Rețeta este una ușoară, se poate face de către oricine, chiar și de către cei mai puțin pricepuți în arta culinară.

Preparate ca la mama acasă! Puiul în sos de usturoi cu mămăliguță, alegerea ideală pentru un prânz delicios
e-retete.ro

Ingrediente

  • 500 gr carne de pui (aripioare sau pulpe)
  • sare, piper
  • 1 lingurița boia
  • 1/2 cană apă
  • 1/2 legătura pătrunjel
  • 4 caței mari de usturoi
  • puțin ulei

Mămăliguță

  • 3 căni apă
  • 1 cană mălai
  • sare

Mod de preparare

Pentru început se încinge ulei într-o oală și se pun aripioarele sau pulpele. Se condimentează cu sare și piper din belșug. Se prăjesc la foc mediu până se rumenesc foarte bine pe ambele părți. Se presăra boiaua peste carne și se stinge cu apă (apa să acopere carnea). Apoi, se adăugă pătrunjelul tocat. Se aduce la fierbere și se lasă la foc mediu 30 minute. Mai exact, se ține pe foc până sosul scade bine, sub jumătatea cârnii.

Timpul de fierbere va fi puțin mai mare daca folosiți pulpe de pui sau bucăți mai mari din pui. De asemenea, în acest caz este necesar și puțin mai multa apă, pe care o adăugați dacă vedeți ca sosul scade prea tare.

Cât timp puiul este pe foc ne putem apuca de mămăligă. Se pune apa rece într-o oală și se adaugă mălaiul peste. Adăugați sare și amestecați. Fierbeți la foc mediu, iar când începe sa se îngroașe mămăliga dați focul la mic și amestecați rapid până e făcută. Mai exact, până începe să se desprindă de pe pereții oalei.

Ne întoarce la pui. Când acesta este aproape gata se adaugă usturoiul tăiat mărunt și se mai fierbe un minut. Mai apoi pe un pat de mămăligă se așează puiul și sosul, iar masa este gata.

Poftă bună!


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro