Premile Bafta 2020, s-a decis marele castigator al premiului

Lungmetrajul 1917, regizat de Sam Mendes, este marele câștigător Bafta 2020.Acesta spune povestea plasată în timplul Primului Război mondial, mai exact în aprilie 1917, unde doi soldați sunt nevoiți să trăiască pe muchie de cuțit, încercând din răsputeri salvarea a 1600 de persoane condamnați la o moarte sigură.

Este un film atât despre curaj, camaraderie, speranță, onoare, cât și despre istorie relatând evenimentele specifice războiului. În cadrul decernărilor premilor, pelicula a câștigat 7 trofee, printre care „cel mai bun film britanic”, „cel mai bun regizor”, „cea mai bună imagine„, regizorul Sam Mendes spunând că „A fost o sincronizare minunată cu toate aceste premii care au atras atenţia oamenilor spre film şi spre a merge să-l vadă în cinema. Ne bucurăm de fiecare moment”

În România filmul a avut premiera în data de 24 ianuarie anul curent, unde s-a bucurat de un succes uluitor, bineînțeles că au fost și critci ce au spus că filmul se afundă prin tranșee, mocirla, apă și nu în ultimul rând printre dărâmături, comparându-l cu Dunkirk, o altă producție de ține de sfera razboilui. În cadrul decernării Premilor Bafta, pelicula Joker a avut mai multe nominalizări, mai exact 11, câștigând 3 premii printre care „cel mai bun actor principal” decernat lui Joaquin Phoenix, „cea mai bună coloana sonoră”.

Lasă un răspuns

Soldați turci uciși de regimul sirian | Turcia amenintă

Incredibil cum arată acum un fost concurent de la Insula Iubirii