Reclamă

Rețetă de prăjitura durere de cap. Este weekend, un moment excelent de a îți petrece timpul cu familia. Dar ce te faci dacă cei mici vor ceva dulce și nu ai nicio idee ce să le prepari? Există o rețetă de desert care va avea cu siguranță succes. 

Prăjitura durere de cap este extrem de delicioasă și cu siguranță copiii vor fi încântați. Și numele amuzant va atrage atenția, mai ales dacă o să ai musafiri pe care vrei musai să îi impresionezi. Iată cum se prepară:

Rețetă de prăjitura durere de cap. Ingrediente

Pentru blat

  • șase albușuri de ou
  • 150 de grame de zahăr
  • un plic de zahăr vanilat
  • două linguri de făină
  • un plic de praf de copt stins cu oțet sau zeamă de lămâie
  • 50 de grame de nuci măcinate
  • patru gălbenușuri de ou

Pentru cremă

  • 200 de grame de unt
  • două linguri de Ness
  • două gălbenușuri de ou
  • 150 de grame de zahăr pudră
  • 50 de grame de nuci

Pentru glazură

  • o jumătate de cană de apă
  • șase linguri de zahăr
  • trei linguri de cacao
  • 50 de grame de unt
WEEKEND. Nu o să îți vină să crezi cât de de delicios! Prăjitura durere de cap, un desert spectacol
impact.ro

Rețetă de prăjitura durere de cap. Mod de preparare

La început se prepară blatul. Se bat spumă cele șase albușuri de ou, împreună cu un praf de sare. Apoi, treptat se adaugă zahărul și se amestecă până se topește. După aceea, se pun și restul ingredientelor și se amestecă până când întreaga compoziție este omogenă.

În continuare, se ia o tavă în prealabil presărată cu făină. Aici se așează compoziția pregătită anterior și se bagă în cuptorul preîncâlzit până când se rumenește.

Până atunci, se prepară crema. Untul se pune într-un bol împreună cu cele două linguri de ness și se freacă foarte bine. Separat, se vor amesteca gălbenușurile cu zahărul pudră se omogenizează. Apoi, cele două compoziții se amestecă, apoi se adaugă nucile prăjite. Crema se întinde peste blat după ce s-a răcit.

La glazură, într-o cratiță se pune zahărul, cacao, untul și apa. Aceasta se lasă la foc mic și se amestecă încontinuu până se îngroașă compoziția. Apoi se toarnă peste cremă, apoi se lasă prăjitura la rece, potrivit impact.ro.

 


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro