Acesteia i se poate oferi statutul de blat. Poate fi foarte bine însiropat, putem adăuga și o cremă sau glazură.
Pentru o glazură de lămâie am avea nevoie de zeama de la o lămâie și esență de lămâie și zahăr pudră, alegem cantitatea de zahăr în funcție de consistența glazurii.
Am putea foarte bine să facem un piure de fructe de pădure pe care să-l cizelăm cu o cremă ușoară de iaurt.
Crema de iaurt: 200 ml de iaurt, 200 ml de frișcă .Mixați frișca foarte rece, peste 1,5 minute adăugați laptele condensat și continuați să mixați, până obțineți o compoziție densă și fermă. Iaurtul poate fi deja unul cu fructe.
Prăjitură ușoară cu iaurt
O prăjitură pe care o putem aroma în multe feluri
- 3 ouă
- 125 ml ulei
- 1 cană iaurt
- 300 grame făină albă
- praf de copt
- coaja de la o lămâie sau esență
- 1 esență de vanilie
-
Gălbenușurile se mixează cu zahărul și aromele, până își dublează volumul și zahărul se topește. Se adaugă iaurtul și uleiul amestecând continuu. Făina amestecată cu praful de copt se adaugă peste gălbenușuri și se omogenizează.
-
Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă în compoziția de mai sus, în 2-3 tranșe, amestecând ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în jos.
-
Compoziția se toarnă într-o tavă (20/30 cm) tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilație) pentru cca 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.