Reclamă

Bunica Gherghina este o personalitate foarte cunoscută pe rețelele de socializare. Rețetele sale culinare au dat gata multe persoane care au încercat preparatele sale. Bătrâna pune multă pasiune în ceea ce face și asta se vede de la depărtare. De data aceasta a prezentat rețeta pentru prăjitura cu unt. 

Bunica Gherghina ne vine de ajutor când suntem într-un impas în bucătărie. Preparatele sale sunt simple, dar rezultatul este delicios. Mai mulți internauți au recunoscut că au făcut preparatele sale și s-au consumat imediat. Astăzi, ne arată prăjitura cu unt care se prepară foarte simplu. Ingredientele sunt puține și poate fi prepară de oricine, indiferent de experiența din bucătărie.

Ingrediente

  • 12 linguri de făină
  • 4 linguri de zahăr
  • amoniac
  • 4 ouă
  • un pachet de unt
  • lămâie
  • nucă sfărâmată
  • zahăr vanilat
  • gem

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gherghina? (@bunica.gherghina)

Mod de preparare

Primul pas este să separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un bol de va pune un pachet de unt alături de 4 gălbenușuri. Peste ele se adaugă zahărul, făina, un pliculeț de zahăr vanilat și unul de amoniac pe care îl stingem în zeamă de lămâie. Se amestecă foarte bine ingredientele în castron până se formează o cocă mai mare, la fel ca în video. 

Se unge o tavă cu ulei, apoi se pune coca care se va întinde cu lingura. Ea se presează bine, să fie cât toată tava. Nu folosim alte ustensile pentru a întinde, ci doar o lingură, care va fi de ajuns. Se va pune gemul, aproximativ un borcan mic. După ce am făcut acest lucru, se bagă la cuptor la 230 de grade, timp de 30 de minute.

Separat, albușurile de bat împreună cu 5 linguri de zahăr, până se face spumă tare. Când este prăjitura aproape gata, o scoatem și adăugăm albușurile împreună cu nuca sfărâmată. Apoi se mai bagă puțin la cuptor, maxim 5 minute, pentru a se forma bezeaua deasupra.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro