Reclamă

Prăjitura cu nucă de cocos și apă minerală este perfectă pentru zilele de post, mai ales atunci când nu dispui de foarte mult timp. Descoperă, în rândurile de mai jos, cât de rapid poți pregăti această prăjitură delicioasă.

Pe lângă clasicile rețete de dulciuri specifice acestei perioade de post se numără și prăjitura cu nucă de cocos și apă minerală, preferată de foarte multe gospodine.

Sursa: Pexels

Este extrem de ușor de preparat și nu necesită nici foarte multe ingrediente. Iată toți pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un desert de-a dreptul fantastic.

Prăjitură cu nucă de cocos și apă minerală

Cu un blat pufos și o cremă extrem de aromată, prăjitura de post cu nucă de cocos și apă minerală va fi adorată atât de cei care mănâncă de dulce în această perioadă, cât și de cei mici. Pentru pregararea acestei prăjituri, ai nevoie de doar câteva ingrediente și puțin timp la dispoziție.

Ingrediente:

Pentru blat vei avea nevoie de:

  • 600 ml apă minerală
  •  450 grame de făină
  • – 80 grame de zahăr
  •  80 ml ulei
  •  10 ml esență de rom
  • 30 grame de cacao
  • 2 grame de sare
  • 10 grame de praf de copt

Pentru cremă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 ml apă
  •  5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  •  100 grame fulgi de nuca de cocos
  •  200 grame margarină

Modul de preparare a acestei delicioase prăjituri

Pentru blat vei avea nevoie de un bol încăpător din plastic sau din metal. Adaugă toate ingredientele uscate și anume făina, pudra de cacao, zahărul, praful de copt și sarea. Amestecă folosind o lingură de lemn până se întrepătrund toate ingredientele. Ulterior, adaugă uleiul, esența de rom și apa minerală. De data aceasta vei avea nevoie de un tel pentru a amesteca totul. La final trebuie să ai o compoziție densă, fără cocoloașe.

Compoziția blatului pentru prăjitură de post cu nucă de cocos și apă minerală se adaugă într-o tavă de dimensiuni medii și se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Va dura aproximativ o oră și jumătate până va fi gata, iar în tot acest timp te poți ocupa de cremă.

Crema se prepară la fel de ușor. Ai nevoie de o cratiță de dimensiuni medii, umplută doar până la jumătate cu apă. După ce a dat în clocot poți începe să adaugi, puțin câte puțin, făina și zahărul. Amestecă în mod constant pentru a nu se forma cocoloașe. După ce crema s-a îngroșat poți pune și fulgii de cocos. Lasă totul să se răcească preț de 5-10 minute, iar mai apoi adaugă cele 200 de grame de margarină.

După ce s-a răcit blatul, folosește-te de un cuțit pentru a-l tăia orizontal în două foi. Pune crema între cele două felii, iar mai apoi, opțional, adaugă glazura.

Glazura pentru prăjitură de post cu nucă de cocos și apă minerală se prepară amestecând zahărul pudră, cele 20 de grame de cacao și lingurile de apă. Ca ornament poți presăra pe deasupra fulgi de cocos sau pudră de zahăr.


Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro