Reclamă

Nucile:

Cercetătorii și specialiștii în nutriție sunt convinși mai mult ca niciodată cu privire la efectele benefice pe care le aduce includerea nucilor în dieta zilnică a omului Consumul regulat de nuci – și dă-mi voie să accentuez cuvântul regulat – oferă multiple beneficii pentru sănătatea organismului omului.

Cacao:

E bogată în minerale precum: calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, fier, alături de vitaminele din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9). De asemenea, consumul de cacao previne bolile cardiovasculare și combate anumite complicații care se întâlnesc la persoanele în vârstă

Beneficiile pentru sănătate ale pudrei de cacao se datorează numeroaselor flavonoide din compoziția bobului de cacao.

Curmalele vin să ne ofere un conținut bogat în fier și acid folic, fiind un bun tratament naturist al stărilor de anemie. Mai mult decât atât, conținutul de zaharuri sănătoase din curmale se absorbe lent la nivelul intestinului, ceea ce face glicemia să fie în echilibru și protejează pancreasul.

Tot în curmale găsim și un aport bogat de vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, potasiu, calciu, antioxidanți, magneziu, proteine vegetale, fosfor, sodiu, cupru, fier, mangan și altele.

Prăjitură cu nuci a lui Jamie Oliver

Desert cu biscuiți și cacao

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 110 g nucă
  • 110 g caju amestecat cu fistic
  • 10 curmale
  • 150 g unt
  • esență de rom
  • zahăr vanilat
  • 1 lingură miere
  • 200 g ciocolată neagră
  1. Mărunțim cu nucile, caju și fisticul, apoi biscuiții digestivi. Tăiem curmalele în bucățele cât mai mici. Amestecăm toate aceste ingrediente și le dăm deoparte.

  2. Topim ciocolată împreună cu untul (nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere), luăm de pe foc și adăugăm esență de rom, mierea, zahărul vanilat și un praf de sare.

  3. Turnăm acest amestec peste mixul de nuci și omogenizăm bine. Punem compoziția obținută într-o tavă tapetată cu folie de plastic (lăsând surplus pe margini).

  4. Presăm bine compoziția, nivelăm și rulăm cu o folie alimentară de plastic. Se dă tăvița la frigider pentru câteva ore, dacă rezistați puteți să o lăsăți și peste noapte.

  5. Când v-ați hotărât să o tăiați, scoateți tavă din frigider, îndepărtați folia de plastic, puneți prăjitură pe un platou, pudrați cu cacao.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro