Uite ce nu știai despre mere:
Mărul este fructul iubirii, el fiind cunoscut drept fructul ispitei din cauza căruia Adam și Eva au fost izgoniți din Grădina Raiului. Popular cunoscut sub numele de Fruct Interzis al Paradisului, chiar dacă acest lucru nu este menționat nicăieri în Biblie.
Există 2500 de varietăţi de mere în Statele Unite şi 7000 de soiuri sunt răspândite în toată lumea. Din 36 de state care cultivă mere, China rămâne cel mai mare producător din lume.
Originea mărului este din Asia Centrală. China este principalul producător de mere din lume. Un măr mediu conține aproximativ 80-130 de calorii. Merilor le sunt necesari 4-5 ani pentru a produce primul fruct. Pomii de măr pot trăi mai mult de 100 de ani. Merele sunt lipsite de grăsimi, fără sodiu și fără colesterol.
Merele conțin acid malic, o substanță chimică utilizată în produsele de albire a dinților, care ajută și la eliminarea petelor.
Arheologii au găsit dovezi precum că, oamenii consumau mere încă de la 6500 î.Hr.
Prăjitura cât bați din palme cu mere
Un desert rapid și delicios
Blat
- 1 cană de zahăr
- 1 cană de griș
- 1 cană de făină
- 1 cană de biscuiți măcinați
Umplutură
- 1 pachet de unt
- 2 kg mere
- 3 linguri de zahăr
-
Amestecă ingredientele uscate (făînă, gris,zahăr, biscuiți) și da compoziția in 2 părți egale.
-
Curăță și rade merele, apoi amestecă-le cuscorțișoară și cu zahărul.
-
Unge tava cu 50 g din pachetul de unt (cam 2linguri), apoi așează uniform o jumătate din cantitatea de amestec uscat.
-
Deasupra amestecului de gris pune 1/2 dincantitatea de unt rămasă, tăiată cubulețe cât mai mici, urmată de toatăcompoziția de măr cu scorțișoară.
-
Deasupra mărului ras pune cealaltă jumătate deamestec uscat, urmat de untul rămas, tăiat cubulețe.
-
Dă tava la cuptor până când prăjitura serumenește (50-60 min).