Aproape orice tip de pește merge făcut în acest mod. Depinde de noi cum dorim să fie, în general evitați peștii foarte mici cu multe oase, savoare va fi mai mare decât capacitatea noastră de a culege oasele. Este de preferat să alegem peștele la cuptor în detrimentul celui prăjit, nici pe departe la fel de gustos.
Pește la cuptor cu vin alb
Rețetă inedită de pește la cuptor aromatizat cu vin alb
- 1,5 kg peşte proaspăt
- 1 buc. lămâie
- 4-5 linguri ulei
- 200 ml vin alb
- 1-2 buc. cepe
- 3-4 căței de usturoi
- 1-2 foi dafin
- 1 lingură pastă de roşii
- sare, piper
-
Se curăţă peştii de solzi, branhii şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se usucă cu șervețele de hârtie absorbante, apoi se crestează la 1-2 cm. Peștele curățat și uscat se dă cu sare şi piper, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă la rece timp de 15 minute.
cuptorul se încălzește
-
Ceapa şi usturoiul se toacă în bucăți mai mari şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se pun bucăţile de peşte, care se stropesc cu ulei. Se adaugă vinul, sucul de roşii diluat cu puţină apă, câteva boabe de piper, sare şi foaia de dafin.
Toată compoziția se pune în cuptorul încins şi se lasă timp de 50-60 minute.
-
Când și când verificăm cum o duce peștele nostru
-
Rețeta merge fenomenal cu un crap întreg