Pedepsită pentru că nu a iubit pe cine nu trebuia. O tânără de doar 25 de ani a fost aspru pedepsită de mama ei pentru că nu s-a îndrăgostit de cine trebuia. Iubirea a devenit cel mare călău pentru domnișoara Blanche Monnier.

Reclamă

Mama acesteia a considerat că trebuie să fie pedepsită pentru că s-a îndrăgostit de un avocat pe care-l considera inferior. Familia avocatului era dintr-un rang inferior acestora.

Reclamă

Povestea domnișoarei Blanche Monnier

În anul 1876, pe când avea doar 25 de ani, Blanche Monnier, domnișoara s-a îndrăgostit de un tânăr. Familia ei s-a opus relației celor doi, fiind nepotrivită. Tânăra îndrăgostită a refuzat să rupă relația cu avocatul. Moment în care fratele și mama ei au luat decizia de-a o sechestra.

Pedepsită pentru un fapt abstract aproape. Familia a preferat să își sacrifice singura fată pentru a nu își păta reputația. Mama domnișoarei Blanche Monnier a vrut să-și căsătorească cât mai repede fiica pentru că ajunsese prea bătrână pentru vremurile acelea.

Pentru pretendenții nu s-au grăbit să apare. Familia a simulat decesul fetei, tânăra fiind dată uitării. Din fericire nu de toată lumea. Un bilet anonim a fost trimis către procurorul general al Parisului, unde se explica existența unei femei sechestrate de familie.

„Domnule Procuror General, am onoarea să vă informez în privinţa unui caz deosebit de serios. Este vorba despre o fată închisă în casa doamnei Monnier, flămândă – şi care trăieşte într-o mansardă putedră, plină de igrasie, de mai bine de 25 de ani.”

Deși povestea era la limita absurdului, polițiștii au decis să meargă la adresa indicată. Când au ajuns la locul faptei după mai multe căutări au descoperit o încăpere undeva la etaj. În spatele multor lacăte au descoperit o imagine oribilă. O femeie într-un stadiu teribil de degradare fizică stătea pe un pat plin de mizerii.

Familia acesteia a scăpat destul de ieftin de pedeapsă. Mama acesteia a decedat în urma unui atac de cord. Fratele ei a fost cercetat pentru complicitate. A scăpat după o acuzare de 15 luni. O pedeapsă de care s-a achitat pentru că a demonstrat că domnișoara Monnier ar fi putut scăpa în orice clipă dacă și-ar fi dorit.