Conform izvoarelor istorice existente, s-a demonstrat că pastele făinoase erau cunoscute în Sicilia încă din anul 826 d.Hr., fiind preparate din grâul cultivat pe insula italiană. Geograful arab cunoscut sub denumirea de Idrisi afirmă în „Cartea lui Ruggero” că în Trabia se prepară paste în cantități atât de mari, încât ar putea hrăni cu ele atât regiunea Calabria, cât și teritoriile musulmane și creștine dimprejur, deopotrivă.
Paste cu sos dietetic
Paste de casa
Pentru cea mai ușoară rețetă de tăieței
- 300 g făină
- 3 ouă
- sare
Paste cu sos dietetic
- 500 g paste făinoase
- 1 morcov
- 1 ardei capia
- 1 dovlecel
- 4-5 roșii cherry
- parmezan ras
- sare, piper, oregano
Tăițeii de casă
-
Cernem făina, o strângem ca un mușuroi, facem o gaură în mijloc, unde punem sarea și cele trei oua
-
Frământăm aluatul pânu se mai lipește de mâini
-
După ce îl lași o jumătate de oră să se odihnească, întinde-l pe o suprafață pe care ai pudrat-o cu făină. Încearcă să obții o foaie cât mai subțire și să o lași la uscat aproximativ 10 minute.
-
Ia apoi aluatul și taie suvițe lungi sau late, după preferință, apoi lasă-le la uscat.
Pastele cu sos dietetic
-
Se pune apă cu sare la fiert, când dă în clocot punem pastele fiert, nu mai mult de 8-10 minute. Le scoatem din apă și le dăm deoparte, dacă doriți le puteți clăti sunt un jet de apaă rece.
-
Radem morcovul și dovelcelul, tocăm ardeiul și tăiem cubulețe roșiile.
-
Adăugăm 4-5 linguri de ulei într-o tigaie pe foc mediu. Călim puțin morcovul, ardeiul dovelecelul și roșiile.
-
Asezonăm cu sare, piper și condimente. Sosul este gata când miroase frumos.
-
Putem asambla totul, punem sosul, pastele într-un castronel, deasupra se pune parmezan